Treceți la conținutul principal

Natura intreaga vorbeste despre Dumnezeu


Un filozof japonez se plimba candva intr-o padure. Si, precum ii sta bine oricarui filozof, gandea. Tot mergand si gandind el, ii atrage atentia o creanga de copac lipsita de orice podoaba. Se opreste in fata ei si spune: vorbeste-mi despre Dumnezeu! Si atunci creanga pe loc infloreste.
Haiku in proza: Ramura inflorita

Comentarii

Cristina a spus…
Doamne ajuta! Am ajuns aici de pe blogul Nataliei. Am citit si eu aceasta poveste cadva. Ce frumos!
Ramona a spus…
Multumesc Cristina, ce bucurie ca ai ajuns aici. Ma gandeam de cateva zile sa scriu un blog, si pentru ca indrageam ceea ce gaseam la Natalia, m-am gandit sa incerc. Am inceput cu numele, deocamdata. Ma gandeam ce frumos suna "Daruind vei dobandi", si m-am uitat in biblioteca la cartile cu Nicolae Steinhardt: "Jurnalul fericirii" si "Primejdia marturisirii". M-am gandit la "Primejdia marturisirii". Un titlu frumos si impresionant, care cere un raspuns pe masura. Sa dau numele acesta?...M-am oprit insa la "suplimentul zilei" (a patra, dintre convorbirile de la Rohia), un haiku: Ramura inflorita. Mi-a placut cel mai mult.
Da, e frumos. Doamne ajuta!
Te mai astept.
Cu drag, Ramona.
Irina(dulcecasa) a spus…
Am si eu doua ghivece cu clopotei ca ai tai :)

ma bucur tare mult cand vad noi bloguri ortodoxe! Doamne ajuta!
Ramona a spus…
Multumesc Irina, si eu ma bucur impreuna cu tine :).
Imi place mult ce gasesc la tine pe blog si te admir pentru cuvintele frumoase pe care ni le daruiesti.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.