Treceți la conținutul principal

Puterea cuvantului

Cu puţin timp in urma, prin luna martie, am văzut un spectacol, montat in scena in mod nonconformist. Era “Sluga la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni. In scena au intrat si elevi de liceu, pe langa actori profesionişti. Cine a citit piesa ştie cat e de interesanta. Insa…regizorul a avut prea multe idei “moderne”. Voind sa atragă tinerii la teatru, a adaptat limbajul si vestimentaţia la un timp “relativ-prezent”. Astfel, apar in scena personaje pe motocicleta, (cu tricou negru având imprimat un craniu), si la doua replici urma: “Ce d…, unde d…, cum d…” astfel ca timp de câteva ore spectatorii erau bombardaţi cu numele diavolului, in mod constant! Eu personal am ieşit cu o durere groaznica de cap. Avea dreptate cine a zis ca numele satanei conţine răul in sine! Nu aşa se atrag tinerii la teatru! Regizorul a dat dovada de o mare lipsa de imaginaţie! Tinerii sunt atât de delicaţi, de frumoşi, de sensibili, au o gingăşie deosebita. Iar când vedem ca faptele si vorbele lor sunt necuviincioase, primii vinovaţi suntem noi! Familia, societatea, lumea in care ei trăiesc. Tineri imita ceea ca vad in jurul lor. Repeta ceea ce aud in familie, ceea ce vad in filme (la teatru). Noi suntem de vina pentru durerea si suferinţa din sufletul copiilor si tinerilor noştri. Ai noştri sunt si noi răspundem de ei (sau ar trebui sa ne asumam aceasta responsabilitate).
Maica Siluana, vorbind despre numele Domnului, spune ca acesta contine Binele in sine si pozitivul, prin excelenta. Sa binecuvantam mereu, pe toti si pe toate.

Ramona Pop

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.