Treceți la conținutul principal

Dan Puric în Baia Mare!

Vine Dan Puric în Baia Mare! Bucurie mare!
În data de 12 iunie, joi, la ora 12, va fi un simpozion la Biblioteca Judeţeana, în sala de conferinţe, iar la ora 18 va fi o conferinţă la Casa de Cultură.


dan_puric150228.jpg

Cine suntem - Dan Puric
Memoria credinţei, ca reînviere identitară, evocată în convorbiri şi mărturisiri. Cunoscutul actor si regizor Dan Puric lanseaza volumul “CINE SUNTEM”, sau despre taina identităţii personale şi comunitare trăită şi exprimată în şi prin persoana autorului.

“Antrenamentul de uitare la care este supus poporul român, astăzi, face ca gândirea şi inima să se roteasca pe loc şi, din această rotire în gol, paradoxal, o dată cu trecutul, dispare şi viitorul. El, omul de azi, pedalează zadarnic într-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar într-o dimensiune a timpului – şi aceea distorsionată– înseamnă moartea lentă, dar sigură a identităţii.”
Dan Puric

Cuprins
Mătur poteca spre biserică
Dragostea, mai presus de artă
Sensul vietii, al mortii şi al suferinţei
Zodia supravieţuirii
Demnitatea creştină
Cauză şi efect
Cele trei priviri
Zece leproşi
Cine suntem
Lumina de om şi de neam romanesc

12 iunie Baia Mare, lansarea cartii CINE SUNTEM si a revistei SINAPSA (program conferinte http://www.danpuric.ro/ )

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.