Treceți la conținutul principal

Doamne, ajuta-ma!

Cate nu-si doresc oamenii in viata? Cate nu cerem de la Dumnezeu? Sa implineasca mereu Dumnezeu voia noastra! Spunem in rugaciune "faca-se voia Ta", sa se implineasca voia Domnului cu noi, dar apoi spunem: dar, Doamne, eu asa vreau, eu asa doresc, sa faci, Doamne, voia mea! Vreau casa, masina, bani, vreau sa am numai note de 10, vreau sa am kilograme mai putine, vreau copii, vreau sa ma castoresc acum, cu baiatul asta, ca asta-mi place mie si altul nu vreau, vreau sa intru la facultate, ca daca nu ma supar tare rau, vreau sa am haine de firma, ca toti prietenii mei au, sa am telefon mobil cu 1001 de functii, sa-i uimesc pe toti colegii mei, vreau sa am nasul micut, ca asta e prea mare, urat si stramb, vreau sa am..., vreau sa fiu...,vreau sa..., vreau sa......STOP!
Atatia oameni au primit plinirea cererii lor si apoi n-au fost fericiti, ca n-au stiut ce sa ceara si ce au cerut nu le-a fost spre folos!
Primim de la Dumnezeu daruri si apoi nu suntem fericiti! Nu stim ce sa facem cu darul! Am uitat sa spunem dupa cererea noastra: "Doamne, daca asta-i voia Ta".

Doamne, Tu stii ce-i mai bine pentru mine, Doamne, Tu ma iubesti mai mult decat pot eu pricepe, Tu m-ai adus la viata, Tu ma ajuta! Doamne, vino Tu si ma ajuta!
Daca Il cautam pe Dumnezeu si ingenunchem inaintea icoanei Lui si ne rugam, vedem ca putem fi fericiti si fara telefon mobil cu 1001 de functii, si fara haine de firma, putem fi fericiti si cu nasul pe care il avem, putem fi fericit pentru ca il avem pe Hristos in viata noastra.

Va recomand un filumulet care m-a impresionat foarte mult:

Comentarii

Cami a spus…
Ai spus un mare adevar! Ca putem trai o viata linsitita si fara obiecte de lux ca uneori tot ce avem nevoie este Dumnezeu !
,,Cauta mai intai imparatia lui Dumnezeu si restul se va adauga voua!"
Minunat! Esti inspirata!
Ramona a spus…
Viata insasi e o inspiratie pentru toti, draga Cami..., cu toate bucuriile si tristetile ei.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.