Treceți la conținutul principal

Frica de examen

Sărut mâna, Măicuţă! Vă cer anticipat iertare pentru prostioara cu care am să vă deranjez, dar nu ştiu ce să mai fac... Îmi este atât de frică de unele examene din facultate încât nu mă duc la ele, ori pentru că mă gândesc că nu ştiu suficient, ori pentru că am impresia că nu o să mă treacă. Ce să fac, Măicuţă? Cum trebuie să mă lupt cu frica, care până la urmă tot un păcat este?Camelia

Fetiţa mea, cred că cineva, cândva, ţi-a "băgat" în căpuşor că tu nu poţi, că tu nu vei reuşi şi tu ai crezut şi ai acceptat ca adevărat, în ciuda evidenţelor. Nu? Ce să faci? Să te smereşti şi să accepţi ca mai degrabă să pici examenul decât să nu te duci. Aşa ai şi o şansă şi la examen, şi să creşti duhovniceşte! Să spui: "Mor de frică, dar mă duc!". Să înveţi cât poţi, să te rogi şi să te arunci în apă! Şi să te rogi! Ce zici?
Cu drag mult,M. Siluana

Sursa: http://sfintii-arhangheli.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.