Treceți la conținutul principal

Sfintii - ocrotitorii nostri


Sfântul Ierarh Nicolae

Cum am ajuns eu sa citesc acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, nu stiu. Cum am inceput sa ma rog sfântului Nicolae, nu stiu. Dar stiu ca m-a ajutat mult! Înainte de a intra la facultate, timp de un an de zile, nu ma culcam, pana nu citeam acatistul sfântului Nicolae. Am intrat la facultate prima (si nu spun asta pentru a ma lauda, ci pentru a intelege mai usor lucrarea Sfântului), mi-a luminat mintea si am invatat cu drag in facultate, am primit bursa, am luat un examen greu cu cea mai mare nota. Si toate astea, eu cea care in scoala (generala si liceu) invatam greu, si note mai mari de 8 erau rare in carnetul meu. Îmi era drag sa citesc, dar retineam greu ceea ce citeam. Pentru a retine, trebuia sa repet de multe ori, imi pierdeam rabdarea si mi se facea lene. De cand ma rugam Sfantului Nicolae, mintea mea retinea mai usor. Nu numai ca retineam, dar si intelegeam cu usurinta. In facultate, citeam un curs de trei ori si il retineam. Numai cu ajutorul Sfantului Nicolae am putut invata.

La un examen, aveam foarte multa materie de parcurs si nu aveam timp suficient. Motto-ul meu din facultate era: “Prima conditie pentru a reusi la examen, e sa te prezinti la el.” (Mai aveam unul :”Dumnezeu cu mila!” si acesta imi era cel mai drag, pentru ca la mila Lui suntem).Dar la acest examen nu voiam sa merg. Seara am citi acatistul Sfantului Nicolae si dupa ce i-am cerut ajutorul, m-am culcat. Nu pot nici acum sa-mi explic cum am ajuns in amfiteatru, la examen. Ce cautam eu acolo? Si ma minunam, cum m-am trezit si cum am ajuns acolo…, doar seara mi-am spus ca nu voi veni la examen! Si am luat examenul cu cea mai mare nota din grupa mea. Si in toti anii de facultate, m-am rugat sfantului sa ma ajute la scoala. Si m-a ajutat.

Dupa un timp nu m-am mai rugat sfantului. Cand am dat de greu, mi-am amintit de Sfantul Nicolae. Si am luat iar acatistul in mana. Si citeam. Si era ca o intalnire cu cel mai bun prieten al meu, cu persoana cea mai apropiata de sufletul meu. Si citeam si plangeam. Si acum am icoana Sfantului in camera. Dar nu mai citesc atat de des acatistul sau. Vorbesc cu Sfantul Nicolae, ii spun necazul meu, ii cer sa ma ajute. Dar trebuie sa citesc din nou acatistul, pentru ca asa simt ca sunt in legatura mai puternica cu Sfantul Nicolae.
Da, minunat este Dumnezeu intru sfinti Lui!Aceasta e minunea pe care Sfantul Nicolae a facut-o cu mine: m-a ajutat sa invat, mi-a luminat mintea. Si am simtit ca trebuie sa marturisesc asta. Pentru mine este o minune.
Maria-Ramona Pop

(marturia aceasta am scris-o mai demult, sub pseudonim, ca si comentariu la o postare despre sfinti si consider ca e o datorie de onoare sa o scriu acum cu numele meu)

Comentarii

Petre a spus…
http://sfnicolae.wordpress.com/2008/06/13/ajutorul-sfantulu-ierarh-nicolae-o-marturie-contemporana/
Alice Georgiana a spus…
Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223
Dana a spus…
Ma bucur mult, Ramona, stii tu pentru ce!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.