Treceți la conținutul principal

Indemn la post si rugaciuneDrag popor creştin ortodox,

Tot mai întunecoase umbre se lasă asupra neamului nostru creştinesc. Şi, ca întotdeauna, darul Duhului Sfânt a venit peste noi, în urma nevoinţelor şi rugăciunilor poporului de pretutindeni şi din tot locul.
Se cere de la puterile de sus să ne îndreptăm cu rugăciuni stăruitoare pentru ca Duhul Sfânt să lumineze Sfântul nostru Sinod să ia în consideraţie mila şi aşteptarea neamului nostru, întru rugăciuni şi post, ca Domnul să aleagă cei mai buni dintre ierahi şi creştini să fie puşi în fruntea Bisericii şi să corespundă la strâmtorarea care se manifestă dinăuntru şi dinafară – ca prin harul lui Dumnezeu şi voinţa poporului – să avem lucrători vrednici în ogorul Domnului. Ca în urma câtorva zile de post şi de rugăciune, fiecare după puterea lui, să ne lumineze bunul Dumnezeu spre alegerea unor ierarhi vrednici şi adevăraţi mărturisitori în duhul Sfinţilor Părinţi.
Să dea fiecare câte un strop din dragostea şi nevoinţa lui şi adevărul Bisericii lui Hristos va birui!


Protos. Justin Pârvu

Aici puteti asculta cuvantul parintelui: P. Justin Parvu: INDEMN LA POST SI RUGACIUNE

Asupra unor ierarhi din Sf Sinod se fac presiuni pentru muşamalizarea cazului pus în discuţie în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din 8-9 iulie referitor la cei doi ierarhi acuzaţi de încălcarea canoanelor Bisericii Ortodoxe, IPS Nicolae Corneanu si PS Sofronie Drincec. Pentru ca în cadrul şedinţei să lucreze Duhul Sfânt şi nu duhul politicii globalizării credinţei, toţi credincioşii, preoţii şi monahii sunt chemaţi la post şi rugăciune. Să ţinem cu toţii post şi rugăciune, fiecare după putinţa sa, pentru ca voia lui Dumnezeu să fie şi nu voia omului. (POST SI RUGACIUNE PENTRU PASTRAREA DREPTEI CREDINTE!)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.