vineri, 4 iulie 2008

“Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?”


Asa se numeşte cartea pe care, cu bucurie, am gasit-o azi şi abia astept sa o citesc. O puteti comanda si on-line de la libraria Sophia, unde am gasit fotografia (http://www.librariasophia.ro/)
*
Ca să vă fac "pofta" redau mai jos cuvântul Maicii Siluana (In loc de prefaţă)
***
"Cartea aceasta, iubiţi cititori, s-a născut "din vorbă în vorbă" pe teme care ne frământă pe noi zi de zi. Ea conţine transcrierea, uşor modificată de mine ulterior, a unor convorbiri avute cu Ramona Bădescu, de-a lungul anului 2006, în cadrul emisiunii "Trepte spre cer" de la 3TV Craiova.
Am pus titlul “Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?” pentru că aceasta este întrebarea pe care mi-o pun mie însămi, ori de cate ori mă pomenesc încruntată şi supărată.
Este o întrebare care mă ajuta să mă smulg din inerţia trăirilor mele sufleteşti supuse evenimentelor exterioare şi să mă afişez, fie si pentru câteva clipe, în faţa Domnului meu, Cel ce S-a răstignit şi a înviat pentru ca eu să-mi aflu bucuria in El!
E o întrebare care uneori mă trezeşte, alteori mă cearta, de multe ori mă mângâie..
V-o dăruiesc acum şi Dumneavoastră iubiţi cititori, şi vă rog să faceţi din ea un loc de întâlnire faţă către faţă cu marea iubire de oameni a lui Dumnezeu! Si dacă se va întâmpla ca, pentru unii dintre Dumneavoastră, să fie cam incomodă, vă rog să mă iertaţi şi s-o luaţi ca pe o uşoară zgâlţâire de umăr pentru cineva care doarme în trenul care a intrat deja în gara de destinaţie!
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă mângâie cum numai El ştie şi poate! "
*
Monahia Siluana Vlad, în Cuvânt lămuritor ( în loc de prefaţă)
Trimiteți un comentariu