Treceți la conținutul principal

“Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?”


Asa se numeşte cartea pe care, cu bucurie, am gasit-o azi şi abia astept sa o citesc. O puteti comanda si on-line de la libraria Sophia, unde am gasit fotografia (http://www.librariasophia.ro/)
*
Ca să vă fac "pofta" redau mai jos cuvântul Maicii Siluana (In loc de prefaţă)
***
"Cartea aceasta, iubiţi cititori, s-a născut "din vorbă în vorbă" pe teme care ne frământă pe noi zi de zi. Ea conţine transcrierea, uşor modificată de mine ulterior, a unor convorbiri avute cu Ramona Bădescu, de-a lungul anului 2006, în cadrul emisiunii "Trepte spre cer" de la 3TV Craiova.
Am pus titlul “Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?” pentru că aceasta este întrebarea pe care mi-o pun mie însămi, ori de cate ori mă pomenesc încruntată şi supărată.
Este o întrebare care mă ajuta să mă smulg din inerţia trăirilor mele sufleteşti supuse evenimentelor exterioare şi să mă afişez, fie si pentru câteva clipe, în faţa Domnului meu, Cel ce S-a răstignit şi a înviat pentru ca eu să-mi aflu bucuria in El!
E o întrebare care uneori mă trezeşte, alteori mă cearta, de multe ori mă mângâie..
V-o dăruiesc acum şi Dumneavoastră iubiţi cititori, şi vă rog să faceţi din ea un loc de întâlnire faţă către faţă cu marea iubire de oameni a lui Dumnezeu! Si dacă se va întâmpla ca, pentru unii dintre Dumneavoastră, să fie cam incomodă, vă rog să mă iertaţi şi s-o luaţi ca pe o uşoară zgâlţâire de umăr pentru cineva care doarme în trenul care a intrat deja în gara de destinaţie!
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă mângâie cum numai El ştie şi poate! "
*
Monahia Siluana Vlad, în Cuvânt lămuritor ( în loc de prefaţă)

Comentarii

Natalia a spus…
Cu maaare bucurie, am primit cartea asta chiar de la Maica! Abia astept sa o citesc! deocamdata insa are prioritate Seminarul iertarii si reluarea cursurilor pe care le-am parcurs foarte rapid si trebuie revazute... asa ca... mai am rabdare! o rabdare bucuroasa, cand stiu ca ma asteapta o asemenea carte :)
Ramona a spus…
Ma bucur mult pentru tine, Natalia. Seminarul e ca o lamurire a omului, impreuna cu Dumnezeu, asupra vietii sale. Citeam de mult timp rapunsurile Maicii la intrebarile tinerilor, caci imi erau si mie de mare folos.
De aceea ma bucur pentru tine.
Bucurie sfanta!
Si "Curaj!"

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.