vineri, 4 iulie 2008

“Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?”


Asa se numeşte cartea pe care, cu bucurie, am gasit-o azi şi abia astept sa o citesc. O puteti comanda si on-line de la libraria Sophia, unde am gasit fotografia (http://www.librariasophia.ro/)
*
Ca să vă fac "pofta" redau mai jos cuvântul Maicii Siluana (In loc de prefaţă)
***
"Cartea aceasta, iubiţi cititori, s-a născut "din vorbă în vorbă" pe teme care ne frământă pe noi zi de zi. Ea conţine transcrierea, uşor modificată de mine ulterior, a unor convorbiri avute cu Ramona Bădescu, de-a lungul anului 2006, în cadrul emisiunii "Trepte spre cer" de la 3TV Craiova.
Am pus titlul “Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?” pentru că aceasta este întrebarea pe care mi-o pun mie însămi, ori de cate ori mă pomenesc încruntată şi supărată.
Este o întrebare care mă ajuta să mă smulg din inerţia trăirilor mele sufleteşti supuse evenimentelor exterioare şi să mă afişez, fie si pentru câteva clipe, în faţa Domnului meu, Cel ce S-a răstignit şi a înviat pentru ca eu să-mi aflu bucuria in El!
E o întrebare care uneori mă trezeşte, alteori mă cearta, de multe ori mă mângâie..
V-o dăruiesc acum şi Dumneavoastră iubiţi cititori, şi vă rog să faceţi din ea un loc de întâlnire faţă către faţă cu marea iubire de oameni a lui Dumnezeu! Si dacă se va întâmpla ca, pentru unii dintre Dumneavoastră, să fie cam incomodă, vă rog să mă iertaţi şi s-o luaţi ca pe o uşoară zgâlţâire de umăr pentru cineva care doarme în trenul care a intrat deja în gara de destinaţie!
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă mângâie cum numai El ştie şi poate! "
*
Monahia Siluana Vlad, în Cuvânt lămuritor ( în loc de prefaţă)

2 comentarii:

Natalia spunea...

Cu maaare bucurie, am primit cartea asta chiar de la Maica! Abia astept sa o citesc! deocamdata insa are prioritate Seminarul iertarii si reluarea cursurilor pe care le-am parcurs foarte rapid si trebuie revazute... asa ca... mai am rabdare! o rabdare bucuroasa, cand stiu ca ma asteapta o asemenea carte :)

Ramona spunea...

Ma bucur mult pentru tine, Natalia. Seminarul e ca o lamurire a omului, impreuna cu Dumnezeu, asupra vietii sale. Citeam de mult timp rapunsurile Maicii la intrebarile tinerilor, caci imi erau si mie de mare folos.
De aceea ma bucur pentru tine.
Bucurie sfanta!
Si "Curaj!"