Treceți la conținutul principal

Rugamintea unui copil


Laurenţiu are 4 ani şi jumătate si este din Târgovişte. Când s-a născut, nimeni n-a bănuit că Laurenţiu are o problemă. Laurenţiu nu a auzit niciodată un cântec de leagăn sau o poveste. De doi ani, părinţii lui au descoperit că micuţul trăieşte într-o lume a tăcerii. Nu aude şi nu poate vorbi. La 2 ani şi 7 luni, la un control medical, părinţii au aflat ca băieţelul lor s-a născut surd. Diagnosticul suna astfel: “hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală”.
Laurenţiu reuşeşte să scoată nişte sunete, iar părinţii merg cu el la logoped să îl ajute si să înveţe să comunice mai bine cu cei din jur. Copiii nu se joacă cu Laurenţiu, fug de el, spun că e ciudat si lui îi este tare greu. Salvarea micuţului este un implant cohlear ce se poate realiza la Bucureşti la Spitalul “Panduri”, iar acest implant costa 22000 de euro. Costurile operaţiei ar urma să fie suportate de Casa de Asigurări de Sănătate, însă părinţii au nevoie de 22.000 de euro pentru achiziţionarea aparatului pentru implant şi pentru recuperare. Părinţii lui Laurenţiu sunt saraci si nu-şi permit o asemenea sumă mai ales că numai tatăl mai lucrează si băiatului i-a fost refuzat ajutorul de handicap. Copilul se află la vîrsta potrivită unui astfel de implant, şansele lui de recuperare fiind extrem de mari. Laurenţiu are posibilitatea să audă şi să ducă o viaţă normală. De noi toţi depinde acest lucru.
Daca doriti sa faceţi o fapta bună, pomeniţi-l în rugăciunile voastre pe Laurenţiu şi faceţi un drum până la bancă. 5 RON sau 10 RON de la un om cu suflet bun, adunat cu cei dăruiţi de alţi oameni buni, îi pot da bucuria de a vorbi cu părinţii săi si de a se juca cu alţi copii, dar şi bucuria de a-i mulţimi lui Dumnezeu pentru toţi cei care l-au ajutat! Salvarea sa e numai la Dumnezeu, iar Dumnezeu lucrează prin oameni!
Daca vreţi să îl ajutaţi pe Laurenţiu să îşi recapete auzul, puteţi face o donaţie, cât de mică, în contul deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Târgovişte
Titular: Iatagan Laurenţiu
RO98RZBR0000060009102758
Familia micuţului poate fi contactată la numerele de telefon 0726.782.373 si 0724.413.139 (mama, Emilia Iatagan)
Mai multe detalii gasiti aici Rugămintea unui copil si aici Tanti, nenea… vreau şi eu să aud la desene animate…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.