Treceți la conținutul principal

Salvati viata unui copil

Ramona a împlinit anul acesta, in 27 iunie, 5 ani. Pana la aceasta varsta fetita nu a avut nici o boala mai importanta doar obisnuitele raceli sau “rosu in gat” care au fost tratate prompt cu medicamentele prescrise de doctorul nostru de familie. Dar in ultima luna si ceva a inceput sa acuze dureri de picioruse, obosea relativ repede, drept pentru care am fost la medic si am facut analize. Acestea au ieşit rău. Le-a repetat. Şi mai rău. A făcut si o puncţie, iar diagnosticul a fost dur: leucemie acută limfoblastică fenotip de line B. Aşa a ajuns la Fundeni. Ramonei i s-au dat 80% şanse de a se face bine. Si a început tratamentul cu transfuzii cu masa eritrocitara si trombocite, hidratare cu glucoza si NaCl si medicamente, apoi cu citostaticele, si un regim seve.Tatăl Ramonei, Dan Elian spune:”Pe 29 iulie însă a venit cea mai nenorocită veste: i-a fost făcuta o puncţie în şold si au ieşit 35% limfoblasti în măduva osoasă, (in loc de maxim 5%) enorm, ajungând la concluzia ca ea, măduva nu a produs nimic iar citostaticele nu au avut nici un efect. Din cauza analizelor foarte slabe tratamentul cu citostatice a fost oprit in speranţa ca va fi reluat daca ele, analizele se mai ridica. Acum i se administrează transfuzii cu masa eritrocitara si trombocitară (daca are spitalul, ca in majoritatea cazurilor am făcut rost prin cunoştinţe …), antibiotice si Neupogen si am început un tratament naturist pe baza de miere de albine de la clinica Nova Vita din Belgrad (750 euro/luna). In aceasta situaţie doctorul curant mi-a spus ca singura soluţie este un tratament cu citostatice de risc foarte mare, cu şanse in jur de 15% de reuşita. Riscul este aşa de mare căci se poate muri oricând din infarct, blocaj renal, insuficienta hepatica etc, iar, in caz de reuşita, organismul va ramane iremediabil afectat .
In aceste condiţii suntem obligaţi să căutam o varianta mai buna in alta parte, cu siguranţa in alta tara unde medicina se practica cu adevărat, lucru care este enorm de greu având in vedere sumele uriaşe de care am avea nevoie.Ingerasul nostru se afla si acum in tratament la Spitalul Fundeni, clinica de pediatrie , etaj 6 salon 607 si astepta o minune ca sa o salveze.Avem senzaţia ca trăim un vis urat care nu se mai termina. Nici nu ştim încotro s-o apucam si am avea nevoie de orice sfat care ne-ar ajuta sa ne salvam fetita. Am vorbit la clinica AKH din Viena, (unde mulţi copii au fost salvaţi in ceasul al 12-lea) cu Prof. Dr. Thomas Check care a spus ca o primeşte la tratament dar pentru primele 3-4 luni este nevoie de cel puţin 50.000 de euro si asta înseamnă bani mulţi …
Daca se pune problema unui transplant medular mai înseamnă vreo 100.000 euro. Din păcate nu mai avem prea mult timp. Este îngrozitor sa spui nu mai este timp destul pentru a salva un copil de la moarte…
Orice ajutor este binevenit. Pentru donaţii:
ING Bank Bucureşti
RON - RO 90 INGB 0000 9999 0038 0986
EURO - RO 70 INGB 0000 9999 0105 0452


Pentru mai multe detalii: Salvati viata unui copil

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…