miercuri, 13 august 2008

Se inchide centrul de consiliere condus de Maica Siluana

De câteva săptămâni am în suflet o veste despre care nu am putut să vorbesc până acum, când a devenit oficială. Centrul de formare şi consiliere "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Craiova, ale cărui activităţi au fost coordonate de Maica Siluana Vlad, îşi mută sediul la Mănăstirea Jitianu, adica activităţile lui, care au vizat copii, adolescenţi, profesori, medici, deţinuţi din penitenciarele Olteniei şi mulţi mulţi alţii, se vor restrânge, din momentul în care vor reuşi să aibă acces la internet, la activităţile on-line.Anunţul a fost făcut public de curând pe site-ul centrului:

"Dragii noştri prieteni în Domnul,
Cu firească întristare, dar şi cu adâncă încredere şi nădejde în Lucrarea lui Dumnezeu cu noi, vă anunţăm că Centrul nostru îşi mută sediul la mânăstirea Jitianu şi îşi încetează lucrările de consiliere de grup şi de formare. Vom continua, după o scurtă întrerupere, până vom instala internetul la Mănăstire, doar Seminariile şi consilierile on-line.
Vă mulţumim tuturor pentru dragoste şi ascultare şi nădăjduim că cele învăţate împreună să vă fie de folos în devenirea dumneavoastră duhovnicească viitoare.
Celor care aţi absolvit Cursurile noastre de formare, vă mulţumim că veţi duce mai departe credinţa nestrămutată în lucrare lui Dumnezeu în Sfânta Sa Biserică şi încrederea că orice om, oricare i-ar fi starea socială, morală sau de sănătate în anumite momente ale vieţii sale, este iubit de Dumnezeu şi aşteptat în Împărăţia Lui. Suntem încrezătoare că veţi rămâne, după sfânta rânduială şi înţelepciune a Bisericii şi, aşa cum am făgăduit împreună, slujitori ai acestei minuni care este chipul lui Dumnezeu din om.
Vă păstrăm în rugăciunile nostre şi vă rugăm să ne pomeniţi şi pe noi în rugăciunile frăţiilor voastre.
Cu dragoste şi încredere în Bucuria Sfântă a Domnului
Monahia Siluana, împreună cu familia ei de ostenitoare ale Centrului"


Un raport despre lucrarea minunată pe care au desfăşurat-o maicile în 2007 găsiţi aici.
Vă îndemn şi eu, din tot sufletul, să vă rugaţi puternic ca Domnul să lucreze cumva în această situaţie, pentru ca munca Maicii să continue. Nu aş putea spune în cuvinte cât bine a făcut această femeie, câte mii de răni a oblojit şi a vindecat, câţi oameni L-au văzut pe Domnul în dragostea ei pentru cel din urmă dintre păcătoşi...
Pot însă să vă rog: rugaţi-vă puternic, e nevoie de rugăciunile noastre, ale tuturor!

Cu nădejde în Domnul nostru,
Natalia

Preluat de aici:Se inchide centrul de consiliere condus de Maica Siluana

Centrul de formare şi consiliere.
"Anul trecut am ajuns şi noi acolo, pentru a vedea cu ochii noştri unde şi cum se desfăşoară acele activităţi minunate. Atunci am pus bazele întâlnirii cu Maica pt.cursuri la Făgăraş.Este o casă veche, renovată cu fonduri europene, care e amenajată perfect pentru activităţile care se desfăşurau acolo: tot felul de săli şi săliţe, cu materiale, cărţi şi toate instrumentele necesare."
Cateva imagini cu interiorul sediului a cărui destinaţie a fost acum schimbată.


Si o selecţie cu imagini din activităţile Centrului în ultimii 3 ani.

"Incredibil câţi oameni au beneficiat... Pe de o parte toate categoriile defavorizate ale acestei lumi: alcoolici, vârstnici, copii, adolescenţi, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, iar pe de altă parte cei care le-ar putea veni în ajutor (medici, profesori, preoţi) au învăţat cum să facă acest lucru, cum să se vindece pe ei în primul rând, iar apoi să desluşească chipul lui Dumnezeu şi în cel mai agresiv om..."(Natalia Corlean)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc mult Ramona pentru aceste imagini cu Maica Siluana. Mi-au adus o mare bucurie. De unde le ai? Ai ceva vesti despre maica?
Multumesc

Ramona spunea...

Cu drag, Cami. Ma bucur.
Imaginile sunt de pe site-ul www.sfintii-arhangheli.ro, si sunt selectate de preoteasa Natalia, care m-a ajutat sa le postez. Pe blogul http://daruindveidobandi.blogspot.com, vei gasi si alte imagini cu Maica Siluana, de la activitatile desfasurate in Fagaras si Sighisoara.
Cami, nu am inca vesti.