miercuri, 6 august 2008

Teodora are nevoie de ajutorul nostru


Filoteea-Teodora are doar 7 luni si s-a născut cu o malformaţie gravă la inimă. La o ora dupa nastere, in 5 decembrie 2007, a fost transferata la Spitalul Judetean Pitesti, iar peste doua zile la Spitalul Marie S. Curie din Bucuresti. Aici i s-a pus diagnosticul de malformatie cardiaca congenitala deosebit de complexa. A fost botezata in aceeasi zi, de Sfanta Filofteia, in incubatorul in care se afla, medicii dandu-i putine sanse de supravietuire. Pe 11 ianuarie 2008 este transferata la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, unde i se stabileste diagnosticul de malformatie cardiaca congenitala complexa cu circulatie pulmonara dependenta de canal. Este operata pe 28 ianuarie 2008, practicandu-se un shunt sistemico-pulmonar. Diagnosticul complet este: atrezie de valva pulmonara, DSA larg, DSV larg, transpozitia marilor vase, insuficienta semnificativa de valva atrioventriculara stanga, insuficienta cardiaca congestiva. Pentru corectarea acestor defecte are nevoie de 3 operatii la o clinica din Italia, costul fiecarei operatii ridicandu-se la aproximativ 30.000 de euro.

Parintii Teodorei, Cristofor şi Letiţia, s-au căsătorit din dragoste în urmă cu trei ani. El este profesor de religie la Şcoala Nr.5 din Piteşti, iar ea este pictor de icoane. În ziua cînd Letiţia a aflat că este însărcinată, pentru Cristofor Ilie a fost cea mai frumoasă zi din viaţa lui. Nimic nu prevestea drama prin care va trece această familie.Pentru părinţi a început lupta contra cronometru pentru viaţa acestui suflet nevinovat. Intervenţiile medicale de pînă acum au fost foarte costisitoare şi pentru a le face faţă, părinţii Teodorei au fost nevoiţi să împrumute. Atîta timp cît mai există o speranţă, vor face tot posibilul să-şi salveze unicul copil. Nădejdea lor este în oamenii cu suflet care vor dori să o ajute pe Teodora să trăiască, dar şi în bunul Dumnezeu la care se roagă zi şi noapte să facă o minune.
Dacă doriţi să o ajutaţi pe Teodora şi să-i redaţi speranţa la viaţă, donaţi din puţinul dumneavoastră în următoarele conturi deschise la BRD pe numele Ilie Cristofor (titular cont):

Cod IBAN: RO57BRDE030SV64136090300 cont EURO
Cod IBAN: RO28BRDE030SV64135700300 cont RON

Puteţi să luaţi direct legătura cu familia, sunînd la numărul de telefon 0748 055 660.
Mai multe detalii gasiti aici: Ajutati, va rog, fetita bolnavioara a unui coleg, profesor de religie

Niciun comentariu: