Treceți la conținutul principal

Teodora are nevoie de ajutorul nostru


Filoteea-Teodora are doar 7 luni si s-a născut cu o malformaţie gravă la inimă. La o ora dupa nastere, in 5 decembrie 2007, a fost transferata la Spitalul Judetean Pitesti, iar peste doua zile la Spitalul Marie S. Curie din Bucuresti. Aici i s-a pus diagnosticul de malformatie cardiaca congenitala deosebit de complexa. A fost botezata in aceeasi zi, de Sfanta Filofteia, in incubatorul in care se afla, medicii dandu-i putine sanse de supravietuire. Pe 11 ianuarie 2008 este transferata la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, unde i se stabileste diagnosticul de malformatie cardiaca congenitala complexa cu circulatie pulmonara dependenta de canal. Este operata pe 28 ianuarie 2008, practicandu-se un shunt sistemico-pulmonar. Diagnosticul complet este: atrezie de valva pulmonara, DSA larg, DSV larg, transpozitia marilor vase, insuficienta semnificativa de valva atrioventriculara stanga, insuficienta cardiaca congestiva. Pentru corectarea acestor defecte are nevoie de 3 operatii la o clinica din Italia, costul fiecarei operatii ridicandu-se la aproximativ 30.000 de euro.

Parintii Teodorei, Cristofor şi Letiţia, s-au căsătorit din dragoste în urmă cu trei ani. El este profesor de religie la Şcoala Nr.5 din Piteşti, iar ea este pictor de icoane. În ziua cînd Letiţia a aflat că este însărcinată, pentru Cristofor Ilie a fost cea mai frumoasă zi din viaţa lui. Nimic nu prevestea drama prin care va trece această familie.Pentru părinţi a început lupta contra cronometru pentru viaţa acestui suflet nevinovat. Intervenţiile medicale de pînă acum au fost foarte costisitoare şi pentru a le face faţă, părinţii Teodorei au fost nevoiţi să împrumute. Atîta timp cît mai există o speranţă, vor face tot posibilul să-şi salveze unicul copil. Nădejdea lor este în oamenii cu suflet care vor dori să o ajute pe Teodora să trăiască, dar şi în bunul Dumnezeu la care se roagă zi şi noapte să facă o minune.
Dacă doriţi să o ajutaţi pe Teodora şi să-i redaţi speranţa la viaţă, donaţi din puţinul dumneavoastră în următoarele conturi deschise la BRD pe numele Ilie Cristofor (titular cont):

Cod IBAN: RO57BRDE030SV64136090300 cont EURO
Cod IBAN: RO28BRDE030SV64135700300 cont RON

Puteţi să luaţi direct legătura cu familia, sunînd la numărul de telefon 0748 055 660.
Mai multe detalii gasiti aici: Ajutati, va rog, fetita bolnavioara a unui coleg, profesor de religie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.