Treceți la conținutul principal

Vindecarea unui lunatic

Duminica a X-a după Rusalii
Vindecarea lunaticului

"Şi mergând ei spre mulţime, s-a apropiat de El un om, căzându-I în genunchi si zicând: "Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, că adesea cade în foc şi deseori în apă; si l-am adus la ucenicii Tăi şi ei n-au fost in stare să-l vindece". Iar Iisus, răspunzând, a zis: "O, neam necredincios şi îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi?... Aduceţi-Mi-l aici!" Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, L-au intrebat deoparte: "De ce noi n-am putut să-l scoatem?" Iar Iisus le-a răspuns: "Din pricina puţinei voastre credinţe; că adevăr vă grăiesc: Dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici acolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă. Caci soiul acesta de demoni nu iese decât numai prin rugăciune şi prin post. Intorcându-se ei din Galileea, Iisus le-a spus: "Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor si-L vor omorî, si a treia zi va învia". Şi ei foarte s-au întristat. "
( Matei 17, 14-23)

Cât de nefericiţi sunt părinţii care au copii bolnavi. Ei suferă tot atât de mult ca si copii lor, ba poate chiar mai mult. Dragostea părintească este atunci amestecată cu nespusă durere.
Sfânta Evanghelie de azi ne înfăţişează pe un astfel de părinte întristat din cauza fiului său. Care era lunatic, stăpânit de duhuri necurate. Era un tata nefericit, pentru ca nu-si putea vedea fiul decât cu mila si frica. Grija lui cea mai obsedanta era tămăduirea copilului. In acest scop aleargă pretutindeni. Auzind de Mântuitorul si de apostolii Săi, se grăbeşte sa ajungă la ei, dar apelând la sprijinul Apostolilor, aceştia nu-l pot tămădui. Tatăl nu-si pierde totuşi speranţa, căci ajungând in faţa Domnului, cade la pământ, la picioarele Lui si cu glas sfâşietor, cu ochii înlăcrimaţi si adânca umilinţa, îi cere ajutor. Iisus se milostiveşte de el şi îi vindecă copilul. Duhul necurat a fost alungat din trupul firav al tanarului, la rugăciunea stăruitoare a tatălui către Iisus. De aici se vede cat de mare este puterea rugăciunii stăruitoare!

(Serafim Man, Meditaţii duhovniceşti)

Citiţi şi:
Sfântul Ioan Gură de Aur- Vindecarea lunaticului
Pr. Nicolae Steinhardt- Cred, Doamne, ajută necredinţei mele!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.