Treceți la conținutul principal

Doua intamplari despre cum lucreaza Dumnezeu in viata omului

Redau mai jos doua intamplari pe care mi le-a povestit odata, cu mult timp in urma, un domn profesor care a avut ocazia sa calatoreasca foarte mult prin tara. Sper sa mi le amintesc cat mai exact.

"Undeva, intr-o scoala, profesoara de religie le vorbea copiilor din clasa a IV-a despre statornicia in credinta a profetului Daniel, despre cum a fost aruncat in groapa cu lei si despre ingerul trimis de Dumnezeu sa-l salveze. Dumnezeu a avut grija de profetul Daniel trimitand un inger care a legat gura leilor.
Apoi, profesoara le-a cerut copiilor sa deseneze, sa ilustreze cele pe care tocmai le-au auzit, apoi sa scrie o poezie despre profetul Daniel. Sigur, desenele lor cu groapa cu lei au fost impresionante, mai ales poeziile.
Printre poeziile scrise de copilasi se afla si una scrisa de o fetita care il ruga pe Dumnezeu sa ii trimita si ei un inger, asa cum i-a trimis profetului Daniel, ca sa il lege si pe tatal ei, sa o salveze! Acolo era un abuz asupra fetitei, si asa s-a aflat si s-a putut interveni pentru salvarea fetitei!"

" Un elev de la un liceu, dintr-un anumit oras, a distrus toate chiuvetele de la sala de sport a liceului. In consiliul profesoral s-a hotarat exmatricularea lui. Profesoara de religie s-a opus si a obtinut o amanare, cerand sa il mai lase un timp, ca va incerca ea sa-i vorbeasca.
Si de fiecare data cand elevul era agitat, nervos ori vorbea nu stiu cum, profesoara de religie ii spunea calm, chiar in momentele lui de "razvratire", de revolta, ii spunea "tu stii ca ai ochi foarte frumosi?" si alte cuvinte blande, calde, reusind sa se apropie de sufletul sau. Asa a aflat ca tanarul era batut acasa de tatal sau cu capul de chiuveta de la baie!
Elevul a terminat liceul si a urmat si o facultate."

Mare e Dumnezeu!

Ramona P.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.