Treceți la conținutul principal

Floricica

Un rege avea o gradină foarte mare si frumoasă, în care nu găseai două plante la fel. Într-o dimineaţă, intrând în gradina sa, o găsi pe toată veştejită si pe moarte. Chiar lângă poarta era un stejar. Când regele l-a întrebat ce s-a întâmplat, stejarul i-a răspuns că e plin de tristeţe si nu vrea să mai trăiască pentru că el nu e mereu verde ca pinul.
Ajungând în dreptul pinului, regele repetă întrebarea. Pinul îi răspunse că s-a saturat de viaţă, pentru că el nu face struguri, ca viţa de vie. Viţa de vie se plânse că nu mai poate suporta să trăiască fără să facă fructe atât de mari ca piersicul. Si tot aşa, răspunsul se repeta pe măsură ce regele îşi continua plimbarea. Deodată, privirea regelui se opri pe o floricică colorată.
Singura floare care nu se vestejea, ba chiar părea că o duce foarte bine. Regele a întrebat-o:
-Cum se face ca tu nu eşti tristă şi sătulă de viaţă?
-O, la început am fost si eu exact la fel - răspunse floricica - însă apoi am stat şi m-am gândit că dacă ai fi dorit în locul meu un stejar, aici ar fi stat un stejar, sau dacă ai fi dorit un piersic, cu siguranţă ai fi plantat aici un piersic. Şi atunci am înţeles că tu ti-ai dorit aici o floricică colorată, şi toată tristeţea mi-a dispărut.

Sursa: Voscreasna’s Blog

Comentarii

Iulian Nistea a spus…
Văd că aveţi o categorie specială de legături numită "Femei ortodoxe". Ar trebui să vă faceţi un fel de comunitate de bloguri de femei ortodoxe. Eu am utilizat un "feed aggregator" numit Gregarius - http://gregarius.net/ - pe unul din siturile mele - http://nouvelles.egliseorthodoxe.com/ -, dar mai sunt şi alte soluţii tehnice. Doamne ajută. -- Pr. Iulian Nistea
Ramona a spus…
Sarut mana, parinte.
Multumesc pentru sfat, nu m-am gandit la asta. Ma bucur pentru orice gand bun, sugestie, propunere.
Doamne, ajuta!
Iulian Nistea a spus…
Haideţi că până la urmă am făcut eu ceva aici: http://bloguri.univers-ortodox.ro/ - Pr. Iulian
Ramona a spus…
Ma bucur, parinte.
E frumos, ati muncit mult.
Doamne ajuta!
Pr. Iulian Nistea a spus…
Mulţumesc. Nu ezitaţi să-mi trimiteţi comentarii, observaţii critici legate de blogurile listate sau nelistate etc. http://bloguri.univers-ortodox.ro/Femei_ortodoxe/ Doamne ajută. Pr. Iulian

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.