Treceți la conținutul principal

Intre rock si Iubirea lui Dumnezeu

Recent am citit o carte în care un om se descoperă în toată sinceritatea lui, mărturisind drumul său de la moarte la viaţă, de la întunericul păcatului la Lumina lui Hristos.
Cartea se numeşte “
Între rock si iubirea fără sfârşit. Confesiuni”, autor fiind Cristian Şerban.
O aveam de ceva vreme şi o aşezasem “la vedere”, să-mi fie la îndemâna, să o citesc, însă îmi găseam mereu altceva de făcut. Când o prietenă m-a invitat să o însoţesc intr-o călătorie de câteva zile la Sibiu, mi s-a părut momentul potrivit să o iau cu mine. Astfel, iată, a trebuit să merg la Sibiu ca să o citesc :) Despre Sibiu, oraşul plin de istorie si despre impresiile puternice pe care mi le-a lăsat, voi vorbi alta dată, acum mă opresc mai mult asupra cărţii.
Citind cartea, am cunoscut un om. Un om care vorbeşte despre Dumnezeu, despre marea iubire a lui Dumnezeu faţă de oameni, faţă de cel căzut în păcat, pe care îl aşteaptă să se întoarcă pentru a-i oferi toate bunătăţile, asemenea fiului risipitor care se întoarce la casa Tatălui său.

Am trait, alaturi de autor, bucuriile si tristetile sale, am lacrimat si m-am bucurat, si nu pot să nu mă gândesc la cât de mare e iubirea Dumnezeului nostru faţă de oameni!

Recenzii:
„Cartea de faţă este scrisă si pentru cei ce se numesc pe sine rockeri, punkisti, desfrânaţi, beţivi, libertini etc., ca o mărturie implicită că si pe aceştia Dumnezeu îi iubeşte si îi aşteaptă cu răbdare ... „
Pr. Claudiu Băzăvan

„Nu trebuie inteles că muzica rock este un lucru rău, ci doar că acest gen muzical nu aduce mântuire sufletului. Când pierzi vremea cu lucruri atât de lumeşti e greu de crezut că poţi căpăta darurile cereşti...”
Prof. Loredana Gustea

„Cristian Şerban s-a hotărât să lupte, să dezlege "piatra de moară" de la gâtul unora "dintre aceştia mici" ai lui Hristos şi implicit să întindă o mână celor ce se scufundă în apa tulbure a ambiguităţilor sensurilor vieţii fără Dumnezeu. O face delicat, tainic, vorbind nu despre greşelile altora, ci despre ale lui, pe care Domnul în bunătatea Sa le-a acoperit. Citiţi în tihnă şi meditaţi!„
Laurenţiu Dumitru

Autorul:
„Fie că scriu despre muzica rock, capcanele Internetului, despre tentaţiile “moderne” sau bolile sufletului, in fiecare cuvânt pe care îl aştern pe foi, fiţuici, pe ecranul calculatorului sau chiar pe bilete de autobuz as vrea să-L mărturisesc pe Iisus Hristos.
Paradoxal insă, ori de câte ori recitesc acel ceva orchestrat de mintea mea în biete slove, am impresia vie că nu eu scriu despre El, ci că El scrie despre mine.”
Cristian Şerban


Tipărită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Dr. Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei
Editura Apologet - Craiova, 2006
Cartea poate fi comandată online de pe site-ul Librarie.net

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.