Treceți la conținutul principal

Mii de romani protesteaza impotriva presiunilor ‘europene’ de legalizare a ‘casatoriilor’ homosexuale

24 septembrie 2008 - Alianta Familiilor din Romania (AFR) a remis, astazi, Secretariatului Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) o scrisoare si o petitie cu peste 12.000 de semnaturi, intr-o actiune civica de protest impotriva anuntatei intentii a APCE de a discuta o rezolutie prin care statelor membre li s-ar “recomanda” sa legalizeze casatoriile intre homosexuali.
Aceeasi scrisoare a fost remisa si membrilor delegatiei romane la Strasbourg, acestora solicitandu-li-se sa voteze impotriva adoptarii rezolutiei.
“Prin aceasta actiune ne exprimam profunda ingrijorare fata de incercarile Consiliului Europei de a aproba o rezolutie cu privire la recunoasterea casatoriei intre persoane de acelasi sex in toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei”, declara presedintele AFR, Petre Costea. “Credem ca APCE isi depaseste atributiile si stabileste un precedent periculos, alarmant si ingrijorator. Familia si casatoria trebuie protejate, intrucat sunt institutii concepute a asigura supravietuirea societatii si perpetuarea speciei umane prin procreere si prin cresterea si educarea copiilor. Relatiile homosexuale, uniunile civile sau casatoriile homosexuale nu indeplinesc nici una din aceste nevoi si prin natura lor sunt incapabile a satisface aceste obiective”, declara Petre Costea.
AFR considera procesul prin care APCE cauta sa impuna casatoriile homosexuale statelor membre ca fiind nedemocratic. Conventia Europeana a Drepturilor Omului este categorica in ceea ce priveste dreptul la casatorie, mentionand ca aceasta este o chestiune care tine de suveranitatea nationala si nu de presiunea internationala. Cetatenii Romaniei nu si-au cedat suveranitatea in fata nici unui organism international pentru a-i defini, dicta si elabora valorile si normele. Dimpotriva, in decembrie 2006, la initiativa AFR, 650.000 de cetateni adulti ai Romaniei au adresat o petitie guvernului, solicitand definirea casatoriei prin lege ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie.

Directorul AFR, Bogdan Mateciuc, adauga: “Ne afirmam drepturile de cetateni ai tarilor membre ale Consiliului Europei precum si ai Uniunii Europene si solicitam ca APCE, impreuna cu Consiliul Europei, sa inceteze emiterea rezolutiilor destinate impunerii casatoriei homosexuale sau a relatiilor homosexuale in Statele Membre. Nu in ultimul rand, facem apel la toti cetatenii statelor membre care impartasesc aceste convingeri, sa se alature actiunii noastre de protest”, se incheie mesajul Aliantei Familiilor din Romania.
Pentru mai multe amanunte si pentru textul complet al scrisorii adresate APCE, vizitati www.protejarea-familiei.com/noutati.html.

Alianta Familiilor din Romania ( www.protejarea-familiei.com ) este o organizatie a societatii civile, dedicata valorilor familiale traditionale. Scopul sau este acela de a promova si apara principiile social-culturale care au stat la baza dezvoltarii societatii: familia si morala crestina, aplicata in relatiile interumane si in viata sociala. In 2006-2007, Alianta a inceput prima initiativa legislativa cetateneasca pentru modificarea Constitutiei, obtinand sprijinul a peste 650.000 de cetateni romani cu drept de vot.

Sursa aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.