Treceți la conținutul principal

Sarbatoarea castanelorTimp de trei zile, in Baia Mare s-a desfasurat "Sarbatoarea castanelor", sarbatoarea orasului, aflata la a XVI-a editie. S-au strans la un loc mesteri populari, cu frumoase piese de artizanat, vanzatori de castane (prajite sau nu), apicultori cu borcănele de miere si cu produse din ceara de albine (un apicultor avea chiar albine vii intr-un suport de sticlă). Erau si vanzatori de pitici de gradina si vanzatori de arme din plastic numite "jucarii pentru copii". Langa un stand cu muzica, unul cu tablouri. La un altul, cateva maicute vindeau icoane si carti duhovnicesti.

Ca si in anii trecuti, au venit si cei din Rosiori-Suceava, de la manastirea Sfantul Mina, care daruiau tuturor celor care se opreau in fata lor, cate o iconita cu Sf. Mina si o brosura cu manastirea. (O manastire frumoasa la care sper sa ajung si eu intr-o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu).

In programul fiecarei zile au fost prezentate spectacole de teatru, folclorice, de muzica folk sau spectacole date de diferite formatii. Sa nu uit, au venit si indienii:)

Mai erau si multe alte standuri, nu cred ca le retin pe toate, se intindeau pe mai multe strazi si nici nu le-am vizitat pe toate, e obositor si necesita timp. Doream foarte mult sa ajung la ExpoFlora, expozitia de flori.
Cateva fotografii cu ce m-a impresionat (oameni din...floricele:)Asa facea si bunica mea magiunul de prune:)

Asta e preferata mea. (Fructele sunt adevarate iar in vas e chiar magiun de prune!)

Aici sunt mai multe unelte de munca din vechime, fara legatura unele cu altele!


Ramona

Comentarii

Cristina a spus…
Extraordinar! Ce frumuseti!
Ramona a spus…
Da, sunt foarte frumoase si
in fiecare an, cei care organizeaza expozitia, vin cu personaje noi.
Anul trecut erau prezente personaje din povesti si desene animate, spre bucuria copiilor.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…