Treceți la conținutul principal

Cer senin

Cam asa se vedea cerul azi, de la fereastra mea. Aparatul foto a incercat, bietul de el, sa surprinda culoarea, insa parca era mult mai frumos cerul decat se vede aici.

Cat despre copaci...sa ii prezint: primul e teiul meu drag. Ati mai vazut asa tei?
Era mult mai mare (inalt cat blocul de patru etaje) si mai bogat in crengi, insa l-au taiat si astfel, e doar pana la etajul doi. Mai incolo, e unul din ciresii care ne infrumuseteaza privelistea (primavara, cand inmuguresc si infloresc cei doi ciresi e minunat, apoi, daca nu ar fi ei, am vedea direct blocul de peste drum si ...cam atat). La fel, si ciresul era mult mai mare.

Erau in copacii nostri, in fiecare an, cate doua-trei cuiburi de turturele, si urmaream cu bucurie cum cresc puii si invata sa zboare. Nu mai sunt, ca nu prea mai au unde sa se ascunda de ploi si vreme grea. Mai venea in copacii nostri cate o mierla si canta... Apoi alta mierla, apoi un puiut de mierla...

Nu mai vin demult la noi nici turturele, nici mierle.
Asa ca, mare mi-a fost bucuria, intr-o zi, cand o pasare a cantat toata dimineata. I-am facut o poza. Pare o vrabiuta...Canta atat de frumos...sau nu mai stiu eu cum canta vrabiutele.


Comentarii

viatalatara a spus…
am facut si eu azi niste poze la cer, mi-a iesit de un albastru intens... le poti vedea pe blog :)

e o chestiune de setari la aparat. daca lucrezi pe "auto", nu-ti va iesi niciodata cerul cum trebuie :D

pasarea pare mai degraba un pitigoi batran, din cauza pieptului galben... dar cum nu ma priecp prea mult, nu bag mana-n foc :)
Ramona a spus…
Cam asa era si cerul meu :)
Asa cum a iesit cel din mijloc, de la "Aranjamente frunzale", de pe blog.
Minunat.
Sper sa imi iasa si mie cum trebuie, intr-o zi (sunt optimista :))

S-ar putea sa ai dreptate, si pasarea sa fie intr-adevar, un pitigoi.
(Chiar canta frumos. Mi-a inveselit ziua.)

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.