miercuri, 29 octombrie 2008

Cer senin





Cam asa se vedea cerul azi, de la fereastra mea. Aparatul foto a incercat, bietul de el, sa surprinda culoarea, insa parca era mult mai frumos cerul decat se vede aici.

Cat despre copaci...sa ii prezint: primul e teiul meu drag. Ati mai vazut asa tei?
Era mult mai mare (inalt cat blocul de patru etaje) si mai bogat in crengi, insa l-au taiat si astfel, e doar pana la etajul doi. Mai incolo, e unul din ciresii care ne infrumuseteaza privelistea (primavara, cand inmuguresc si infloresc cei doi ciresi e minunat, apoi, daca nu ar fi ei, am vedea direct blocul de peste drum si ...cam atat). La fel, si ciresul era mult mai mare.

Erau in copacii nostri, in fiecare an, cate doua-trei cuiburi de turturele, si urmaream cu bucurie cum cresc puii si invata sa zboare. Nu mai sunt, ca nu prea mai au unde sa se ascunda de ploi si vreme grea. Mai venea in copacii nostri cate o mierla si canta... Apoi alta mierla, apoi un puiut de mierla...

Nu mai vin demult la noi nici turturele, nici mierle.
Asa ca, mare mi-a fost bucuria, intr-o zi, cand o pasare a cantat toata dimineata. I-am facut o poza. Pare o vrabiuta...Canta atat de frumos...sau nu mai stiu eu cum canta vrabiutele.


3 comentarii:

Anonim spunea...

am facut si eu azi niste poze la cer, mi-a iesit de un albastru intens... le poti vedea pe blog :)

e o chestiune de setari la aparat. daca lucrezi pe "auto", nu-ti va iesi niciodata cerul cum trebuie :D

pasarea pare mai degraba un pitigoi batran, din cauza pieptului galben... dar cum nu ma priecp prea mult, nu bag mana-n foc :)

Anonim spunea...

Manastiri

Ramona spunea...

Cam asa era si cerul meu :)
Asa cum a iesit cel din mijloc, de la "Aranjamente frunzale", de pe blog.
Minunat.
Sper sa imi iasa si mie cum trebuie, intr-o zi (sunt optimista :))

S-ar putea sa ai dreptate, si pasarea sa fie intr-adevar, un pitigoi.
(Chiar canta frumos. Mi-a inveselit ziua.)