Treceți la conținutul principal

Documentar despre agresiunea virtuala prin intermediul mijloacelor media


Sursa: blogul lui Laurentiu Dumitru , unde puteti citi si un articol inspirat din film, despre efectele televiziunii asupra mintii umane si despre efectele jocurilor pe calculator.

Dar imi amintesc ce mi-a spus odata o prietena despre fiul ei care se uita la desene seara inainte de culcare.
Se stie ca si desenele animate sunt din ce in ce mai agresive, mai pline de violenta.
(Apropo, ce parere aveti de desenele cu Scooby Doo?)
Prietena mea, care are un baietel de 6 ani, mi-a spus ca ii dadea voie fiului ei, sa urmareasca desenele cu Scooby Doo; erau preferatele lui. Insa noaptea se trezea strigand speriat...
Ingrijorata, l-a intrebat de ce s-a speriat? Si i-a raspuns: "Pentru ca ma urmaresc fantomele care alergau dupa Scooby Doo!"
Bineinteles ca nu l-a mai lasat sa le priveasca.
Si nu e singura mama care spune ca desenele cu Scooby Doo au efectul acesta.
Acelasi lucru mi l-a spus mai demult si o colega din Sighet, care avea atunci un baietel de 5 ani. Si copilul ei se trezea speriat si plangand ca il urmaresc fantomele din S.D.
Apoi, desenele cu Dexter, din Laboratorul lui Dexter!
La un curs, am aflat de un caz, de o mama care avea nevoie de ajutor pentru baietelul ei de 7 ani, elev in clasa intai. Era foarte ingrijorata ca fiul ei a inceput sa aiba ganduri irationale.
A venit intr-o zi de la scoala si i-a spus ca ii pare rau ca parintii lui trebuie sa cheltuiasca bani cu el, sa-i cumpere caiete si haine pentru scoala, ca el nu este un elev foarte bun, si nu merita nimic din toate acestea! Spunea asta pentru ca el, care pana atunci avuse doare FB la scoala, acum luase un B!
Mama a inceput sa-l urmareasca. De cateva saptamani se uita in fiecare zi la Laboratorul lui Dexter. Si copia comportamentul acestuia!
Ce facea Dexter cand nu-i iesea un experiment? Se enerva foarte tare. Dexter dorea mereu sa fie cel mai bun, cel mai inteligent, cel mai... Intr-un cuvant, sa fie perfect.
Asa dorea si baietelul. Se identifica cu personajul sau favorit. Mai ales ca avea si el o sora mai mare.
Observand asta, mama nu l-a mai lasat sa urmareasca desenele cu Dexter!
Si dupa doua saptamani, fiul ei era din nou un copil linistit, vesel si fara dorinta de a mai fi cel mai.., cel mai..., ca daca nu,...nu stiu ce se intampla!

Ramona P.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…