Treceți la conținutul principal

Anunt umanitar

Facem din nou apel la oamenii cu suflet bun şi evlavioşi. Ca şi în cazul părintelui Mina, un alt seamăn de-al nostru se află în suferinţă. Un nou test de unitate ne este dat de către Iubitorul de oameni, ce nu ne vrea suferinţa în zadar. Vă rog citiţi următorul apel :
Rugăminte:
Ma numesc Dan Gheorghe si sunt preot la Biserica “Sfintii Arhangheli Gavriil si Mihail”, Marcuta - Pantelimon, str. Marcuta nr. 8, sector 2, Bucuresti.

Sotia mea, Daniela Estrella, profesor de religie la Scoala nr. 89 este grav bolnava.
Sotia avea ameteli din ce in ce mai dese in cursul anului 2007. A facut RMN in ianuarie 2008 si i s-a depistat o tumora gigant, prost pozitionata pe centrul corpului calos. In plus are si talasemie minora. Un neurochirug roman stabilit in Paris nu si-a asumat riscul unei interventii chirurgicale. Dupa parerea lui, pacienta ar fi ramas cu severe urme, inclusiv paralizie. Nefiind in situatia de a suporta financiar costul unei interventii in Paris dar, si primind incurajarile de rigoare din partea doctorilor romani, sotia si eu am fost de acord sa suporte efectuarea biopsiei si eventuala operatie in Spitalul “Bagdasar Arsenie” (fost nr. 9). Am internat-o miercuri 27 februarie 2008 la Spitalul “Bagdasar Arsenie” (fost nr. 9) la Clinica de Neurochirurgie, SNC etaj 6. Pe data de 28 februarie 2008 a facut biopsie. La cateva ore dupa efectuarea biopsiei a inceput hemoragia interna. In noaptea de 28 / 29 februarie s-a facut interventia de stopare a hemoragiei, de inlaturare a hematomului, ramanand cu o parte din creier denudat (fara os). Pacienta a ramas in coma 14 zile, cu o evolutie extrem de inceata. Practic era paralizata si nici nu putea vorbi la inceput. Abia la postoperator recunostea persoanele vizitatoare, auzea si dadea din cap afirmativ sau negativ, in functie de intrebarile care i se puneau. A fost trasferata la finele lunii martie la Spitalul Fundeni, la Sectia de Oncologie. Aici a urmat 20 de sedinte de radioterapie intensiva, un program de recuperare fizica si o prima cura de chimioterapie (temodal). Dupa externare, a efectuat acasa alte sapte cure de chimioterapie si alte sedinte de recuperare fizica.
Mi s-a recomandat sa iau legatura fie cu colectivul de specialisti de la Clinica de Neurochirurgie din München, pentru interventie prin cyberknife, fie la Clinica de Neurochirurgie de la Hanovra, prin procedeul clasic, intrucat in tara tratamentul a ajuns la punctul de varf. La sugestia medicilor, deoarece tumora nu a ajuns sub 3 cm, pentru a benefica de procedeul cyberknife, am luat legatura cu Dr. Samii de la Hanovra la sfarsitul lunii septembrie 2008 pentru o interventie clasica. Acesta ne asteapta oricand, dar operatia ar fi oportuna, deoarece o ultima cura de chimioterapie nu mai poate reduce dimensiunile tumorii.

Costuri: RMN-ul se cifreaza la 10.000 de euro iar spitalizarea de pana la 21 zile va urca la 40.000 de euro.
In acest scop am deschis urmatoarele conturi bancare la Banca Comerciala Romana, Sucursala Pantelimon:
RON: RO42 RNCB 0087 0081 1478 0001
EURO: RO42 RNCB 0087 0081 1478 0003
Mentionez ca adresa domiciliului nostru este aceasta: Bucuresti, str. Burdujeni nr. 5, bloc A-14, scara 3, etaj 2, apart. 30, sector 3.
Telefoane: 0745 04 58 68, 0740 345 940.
Am dori ca sa ajungem la Hanovra, cu ajutorul lui Dumnezeu si al posibilelor contributii banesti ale dumneavoastra, in cursul lunii noiembrie 2008.
Nu am gasit pana acum nici un sponsor.
Va rog frumos si pe aceasta cale, sa ajutati prin donarea unei sume dupa posibilitati.
Dumnezeu sa va ajute tuturor celor care veti contribui crestineste cu sume dupa posibilitati !

Mai multe găsiţi pe blogul doamnei profesor Dan Daniela Estrella, care are doar 45 de ani:
http://dangheorghepreot.wordpress.com/
ANUNŢ UMANITAR

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.