Treceți la conținutul principal

Binecuvantarea parintelui

Parintelui Profesor Ilie Moldovan i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Cauza, la Universitatea de Nord, Baia Mare, intr-un cadru festiv, in cursul saptamanii acesteia, mai exact, joi, 13 noiembrie.
N-am reusit sa merg. Colegii mi-au spus ca a fost un moment plin de emotie si ca sala in care s-a decernat titlul a fost arhiplina. In schimb, am avut fericirea de a participa la momentul special de ieri, cand parintele a venit la studentii si masteranzii de la Facultatea de Teologie si a tinut un curs.
Timpul nu mai conta. Il aveam in fata pe parintele meu drag, care mi-a luminat mintea cu intelegerea moralei crestine - a familiei, in special- si ale carui cuvinte mi-au mers si mi-au ramas la inima, din vremea in care eram studenta.
Stateam chiar in banca de langa usa, iar cand a intrat in sala, privirea i s-a oprit asupra mea...
Aceeasi privire blanda de care mi-am amintit cu bucurie.
Ne-a vorbit despre Maramures, despre "paradisul etnic romanesc" pe care l-a descoperit in cei 13 ani, de cand facea drumul de la Sibiu la Baia Mare, despre parintele Arsenie Boca si sfintii martiri.
Oboseala nu mai conta, iar grijile s-au estompat...
La plecare s-a oprit in dreptul meu si a spus "succes". Apoi m-a binecuvantat!
Cea mai mare bucurie!

Ramona

Comentarii

Ioana a spus…
Ce frumos! Sa te insoteasca bucuria si binecuvantarea Parintelui in toate zilele postului. Si sa se inmulteasca apoi, de Craciun.
Post cu folos si caldura duhovniceasca!
Ramona a spus…
Multumesc frumos, Ioana.

Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca post cu folos si bucurie in suflete.
Cami a spus…
Si duhovnicul meu mi-a spus azi succes si spor in toate! }{
Post minunat!
Ramona a spus…
Asa sa fie!
Mihaela a spus…
Ce ma bucur sa mai aud de parintele Ilie Moldovan! L-am cunoscut personal intr-o tabara la Izvorul Muresului, si m-a marcat foarte mult faptul ca l-am intalnit. Imi spunea: domnisoara, stii unde e casa mea? Eu: cred ca pe langa Sibiu, parinte. Raspuns: Nu, acolo unde este preoteasa mea, acolo este casa mea!
:) Si asa de minunate sunt toate invataturile lui :)
Ramona a spus…
Ma bucur mult ca l-ai cunoscut.
Intalnirea cu dansul...cred ca ii marcheaza pe toti.
Iar cei care nu au avut ocazia, il pot cunoaste din cartile sale ce "vorbesc" la fel de minunat :)

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.