miercuri, 17 decembrie 2008

Manastirea Rohia

Manastirea mea de suflet








9 comentarii:

Ana spunea...

frumoase poze! http://jurnalulanei.blogspot.com/search/label/impresii-ganduri-%20premiile%20mele

Dana spunea...

Ramona, multumesc mult pentru poze. Eu am vazut Rohia doar ziua, o singura data. Eram insa legata sufleteste de acel loc cu mult inainte de a ajunge acolo, prin dragul nostru parinte Nicolae...prin cartile lui mai exact, ca l-am "cunoscut" doar dupa ce a plecat la Domnul. Doamne ajuta!

Ramona spunea...

Cu drag si bucurie.

PS Justinian spune de multe ori ca locul acesta, in care se afla Manastirea Rohia, este un loc sfant.

Ramona spunea...

Ana, multumesc frumos.
Ti-am raspuns pe blog :)

Amalia spunea...

Mi-ai inseninat ziua cu pozele de la Rohia! Este gata biserica cea noua? Eu m-am nascut in Baia Mare, sunt in Cluj-Napoca din 1989 si cativa ani consecutiv ne-am petrecut acolo in aceasta sfanta manastire Pastele. Ultima data am fost acum 3 ani, tot de Pasti din vinerea mare pana dupa Inviere, cu copiii si am stat intr-una din cabanele noi din lemn de sus de pe deal. Totul imi este cunocut acolo: aerul tare si curat,biblioteca impresionanta (citeam cat stateam in manastire carti), imprejurimile...E un loc minunat, calugarii sunt calzi si binevoitori, totul imbie la o stare sufleteasca pe care nu am mai avut-o nicaieri de atunci. Si icoana Sfintei Fecioare Maria din avatarul tau e icoana mea de suflet la care ma rog in fiecare zi. Iti multumesc pentru darul pe care mi l-ai facut!

Ramona spunea...

Ma bucur si eu impreuna cu tine.

In interior nu este gata inca, fotografia cu altarul este din subsolul bisericii.

Anonim spunea...

Ramona...voiam sa-ti spun ca inainte sa ma duc la manastire nu eram sigura ca o sa merg. Atunci m-am rugat Sf Nicolae sa ma ajute cumva.Spre bucuria mea,Sfantu, m-a ajutat! Cand am ajuns la prima manastire,Rohiita, in biserica, in pod, am dat de icoana Sf Nicolae si m-am bucurat ca-l vad! Cand am ajuns la Rohia, la sfarsitul vecerniei, in incheiere, parintele mi-a amintit ca locasul se afla sub ocrotirea Sf Ierarh Nicolae! Si atunci mi-a dat seama ca el mi-a facut aceasta minune...am reusit sa ma duc in excursie! :)Sunt extraordinar de frumoase pozele...minunate!!!!

Ramona spunea...

Draga Ancuta, ce pot eu sa mai zic acum? :)
Ma bucur mult ca am avut ocazia sa calatorim impreuna si pentru asta trebuie sa-ti multumesc.Chiar imi era dor de Rohia si abia asteptam sa ajung acolo. Apoi...aveam atata nevoie de asta!

PS Mai am cateva fotografii si cu micutul nostru grup.
Iti trimit pe mail.

Te imbratisez cu drag.

kady spunea...

Mai multe detalii despre Rohia aici
http://biserici-manastiri.info/manastirea-rohia/