Treceți la conținutul principal

Claudia Andreea are 3 ani si...cancer


Claudia Andreea are 3 ani şi cancer - o tumoră malignă de cca 6 cm, explozivă, poziţionată în şanţul vertebral stâng, foarte aproape de aortă. Cancerul este în stadiul II şi nu a afectat niciun organ.
Medicii au descoperit tumora cu puţin timp înainte de Crăciun. În noiembrie 2008 copilul a început să tuşească. A luat mult timp siropuri de tuse şi apoi antibiotice, dar tusea persista. Părinţii au dus copilul la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Radiografia pulmonară a decis: Claudia Andreea era suspectă de cancer. Iar suspiciunea a devenit certitudine, la computerul tomograf de la secţia oncologie a Clinicii „Sfânta Maria” din Iaşi. Părinţii au dus copilul şi la Cluj, pentru o altă opinie. Diagnosticul a fost confirmat. Claudia a început chinuitoarele cure de chimioterapie. A făcut deja trei şedinţe. Şansa Claudiei este o intervenţie chirurgicală, dar una extrem de dificilă: poziţionarea tumorii în vecinătatea aortei prezintă riscul unei hemoragii intra-operatorii.
Claudia are nevoie de 100.000 de euro - pentru 2 operaţii şi tratament post-operator pe o perioadă de şase luni, la o clinică din Austria - din care a reuşit să strângă 5.000. Iar operaţia trebuie făcută cât mai repede, pentru că tumora este explozivă. Părinţii au vrut să programeze copilul, dar prima întrebare a fost: „aveţi banii?“
În preajma Crăciunul câţiva copii au început să strângă bani. Copii de grădiniţă… Ajutaţi de educatori şi părinţi, copiii de la Grădiniţa „Neghiniţă” au organizat expoziţii cu vânzare şi tombole cu mici lucruri realizate de ei, spectacole. Copiii au mers cu colindul. Au strâns câţiva bănuţi şi i-au dăruit Claudiei. Apoi domnul Cezar Schipor (din Brodina) a câştigat un premiu de fotografie. 150 de lei. I-a donat copilului. Aşa s-au strâns 5.000 de euro. De Sărbători, un grup de tineri de la Oastea Domnului (Biserica Ortodoxă) au colindat în scop caritabil, urmând să dăruiască Claudiei o parte din bănuţii strânşi.
Părinţii Claudiei, Valentina şi Victor Timinger, nu au bani. Sunt săraci, disperaţi şi cer ajutor oamenilor care pot şi vor să le salveze copilul:
BCR - Filiala Suceava
Cod IBAN
RON: RO 59 RNCB 0655106359620001
EURO: RO 32 RNCB 0655106359620002
Titular: Victor Timinger
Telefon: 0741 779 093.
Mai multe detalii găsiţi aici: Steluţele de mare. Claudia Andreea Timinger, între Crăciun şi Paşte

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.