Treceți la conținutul principal

Frica cea buna

-Dar tie nu ti-e frica? m-a intrebat o prietena, intr-un moment de panica.
Atunci nu m-am gandit la altceva decat sa o incurajez, sa-i dau speranta, sa aiba nadejde in Dumnezeu si sa-si alunge teama.

Dupa cateva zile am avut ocazia sa ascult cateva cuvinte de incurajare ale unor crestini (glasuri ale unor parinti si teologi) si acestea mi-au fost de un real folos, mi-au dat curaj. As fi putut atunci sa o ajut, poate, si mai mult pe buna mea prietena.

-Dar tie nu ti-e frica?...

-Ba da, mi-e frica. Mi-e frica de mine, mi-e frica de faptul ca nu voi da "raspuns bun", de unele reactii pe care nu doream sa le am, de unele cuvinte pe care le-am rostit si mai bine taceam, de mine mi-e frica...de faptul ca nu ma cunosc destul de bine...

Poate ca toti suferim la un moment dat de o anumita frica si poate Domnul tocmai de aceea ne-a dat atatea indemnuri la curaj.

Uneori mi-e frica sa imi astern gandurile aici, pare ca imi pun sufletul pe tava...alteori mi-e frica sa nu fac un lucru gresit, si atunci renunt sa-l mai incep...deci nici eu nu prea am curaj, decat uneori...

Un omulet iubit imi spunea odata ca Sfintii si Dumnezeu mereu sunt alaturi de noi, deci, pentru ce sa ne temem? Si chiar asa este, pentru ce sa ne temem?...Cuvinte pe care le stim, dar mai simtim nevoia sa le auzim spuse si de altii...

Exista si frica cea buna.
Frica cea buna este Frica de Dumnezeu, care ne face intelepti si ne duce la implinirea poruncilor.

Am indraznit sa vorbesc despre frica, dar e un subiect atat de delicat. De fapt doream sa va vorbesc despre curaj, nu stiu cat am reusit...poate deloc, si de aceea am ales textul parintelui Nicolae Steinhardt, sa ne vorbeasca dansul despre curaj.
Curajul (1)
Curajul (2)

Am gasit si alte cuvinte despre frica si curaj, si le voi posta...poate pentru mine, poate pentru voi...pentru noi toti.


Ramona

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.