vineri, 13 februarie 2009

Ajutor pentru Theodora


Theodora s-a nascut prematur, cu o greutate mica, 1.500g, iar in spital, din cauza mizeriei, a fost infectata cu o bacterie extrem de periculoasa, Klebsiella. Acum are 2 ani si 9 luni dar a dezvoltat niste necroze pe manute si picioruse, care au sapat adanc in carne. A fost la un mic pas de a-si pierde viata. O doctorita de la Arsi venea zilnic sa trateze ranile Theodorei. Copilul avea tegumentele verzi si era bandajat din cap pana in picioare… A avut nevoie de transfuzii, masa trombocitara, plasma, aparate, branule…
Theodora a scapat cu mare greutate si cu multe eforturi din partea parintilor de aceste rani, insa a ramas cu cicatrici care nu o lasa sa-si miste normal manuta si piciorusele. Manuta este deformata si cicatricea nu-i da voie sa se dezvolte. In plus, in scurt timp, fetita s-a aflat din nou in pericol de moarte, infectata cu alte bacterii intraspitalicesti care i-au adus Sindrom de malabsorbtie sever, retard de crestere, intoleranta la lactoza, gluten si proteina din lapte de vaca. Din cauza atator suferinte, Theo nu a putut manca pana la 2 anisori altceva decat o formula fara lactoza, extrem de scumpa, abia la 2 ani a avut voie sa pape cate ceva in plus. Tot dupa 2 ani s-a putut ridica pe picioruse, insa nici acum nu poate sa mearga singura. Ea trebuie operata de urgenta la acest spital din Viena unde deja a si fost investigata si programata.
Problema este ca operatia si spitalizarea implica niste costuri mari pentru parintii care abia au reusit sa faca fata la tratamentele si sedintele continue de recuperare de pana acum. Trebuie mentionat ca afectiunile de care sufera Theo se incadreaza la gradul de handicap grav.

Scrisoarea mamei Theodorei:
“Numele meu este Ofelia Aur si indrept catre dumneavoastra rugamintea dar si speranta de a ne ajuta sa o operam pe fetita noastra, Theodora-Gabriela, la manuta dreapta, intr-un spital de ortopedie din Viena.Citind aceste randuri veti intelege durerea si ingrijorarea care ne macina, tristetea care ne intuneca fruntile, oceanul de suferinta si intuneric pe care l-a traversat Theodora catre muntele vindecarii. Privind pozele veti constata ca eforturile noastre nu au fost zadarnice si ca Theo, de la veti statutul de bebel “propus” spre eutanasiere, a ajuns sa fie un copil normal, ca este aproape de varful muntelui…Mai sunt insa cativa versanti, din pacate mult prea abrupti, si nu mai putem continua singuri urcusul…Dar sa incep a desira ghemul povestii, in cat mai putine cuvinte… Theodora, fetita noastra de 2 ani si 9 luni, a fost infectata la nastere, datorita neglijentei si mizeriei din maternitate, cu Klebsiella pneumoniae. Septicemia grava a generat necrozarea manutelor si a picioruselor, in zonele de punctie venoasa. (A fost hipoglicemica si au abordat-o venos pentru aport de glucoza).Cu alte cuvinte.., copilul nostru a putrezit de viu!A scapat cu viata, poate printr-o minune, insa are nevoie ca manuta dreapta sa-i fie reconstruita, in urmatoarele maxim 3 luni. Pentru ca nu va mai putea creste normal din cauza cicatricelor retractile si vor incepe probabil si durerile in articulatii iar functionalitatea ei a scazut drastic. Ne-a raspuns o clinica din Viena si am fost acolo, pe 9 octombrie 2008, la consult. Medicul a fost tare uimit ca a scapat cu viata, chiar nu a mai intalnit un caz ca al nostru, drept pentru care a hotarat sa-l prezinte la Workshop-ul Alpin de chirurgia mainii din aprilie, 2009, pentru a se consulta si cu alti specialisti. Din pacate, oricat de mult ne-am stradui, nu vom reusi sa strangem banii necesari pentru interventie. Abia am reusit sa adunam avansul solicitat pentru internare, cei 6500 de euro. Theodora este posesoarea certificatului de handicap nr.158/26.03.2008. Gradul G, adica grav.
Fetita noastra e o luptatoare, a invins moartea de mai multe ori, pentru ca necazurile noastre nu s-au oprit la intamplarea din maternitate. Mai merita o sansa si ne e straduim din rasputeri sa i-o oferim!Am atasat acestor randuri, pe langa fotografii cu Theo, si estimarea financiara facuta de catre departamentul abilitat al spitalului de ortopedie unde ar urma sa aibe loc interventia, in fericitul caz ca vom putea avea banii. Aceasta estimare este doar pentru prima saptamna de spitalizare, care include si interventia propriu-zisa. Este vorba de cca 12 mii de euro.Metoda la care s-a gandit plasticianul consta in grefarea manutei pe abdomen, timp de 3 saptamani, printr-un lambou la distanta, pentru reusita interventiei.http://www.sfatulmedicului.ro/Dictionar_medical/lambou_la_distanta_3839.htmlDaca nu apar complicatii, cele 3 saptamani de spitalizare ar trebui sa fie suficiente…Pornind de la estimarea primita de la Viena si tinand seama de faptul ca spitalizarea dureaza minim 3 saptamani, apreciem ca suma care ne lipseste este de aproximativ 30 de mii de euro. (Am inclus in aceasta estimare si cheltuielile cu transportul si cazarea, cheltuielile cu recuperarea post operatorie, precum si cheltuielile neprevazute).
In speranta ca exista cineva care ne poate ajuta sa-i oferim fetitei noastre o viata si o infatisare normala il rugam sa ne contacteze la urmatoarele numere de telefon: 0745032496- Ofelia Aur sau 0766748159- Radu Aur.
Am deschis pentru Theodora urmatoarele conturi:
RO21 RZBR 0000 0600 1128 5092, pentru Euro - la Raiffeisen Bank Agentia Brancoveanu si
RO48 RZBR 0000 0600 0439 0040, pentru RON, la Raiffeisen Bank, Agentia Berceni;
Swift: RZBRROBU
Titular cont: Aur Raducu-Mihai
Va multumim din inima pentru timpul acordat si va dorim un 2009 plin de bucurii si realizari !
Cu multa speranta,
Familia Theodorei,
Ofelia si Radu Aur
Bucuresti”

Mai multe detalii gasiti aici: Prietena Annei, Theodora are nevoie urgenta de operatie!
Haideti sa ajutam un copilas care are mare nevoie de operatie pentru reconstructia manutei! Sa o ajutam pe Theo sa poata sa se joace, sa scrie, sa deseneze, sa pape singurica, sa-si faca cruce cu manuta dreapta! Va multumesc in numele parintilor Theodorei, Ofelia si Radu Aur!
Haideti sa o ajutam pe Theodora, fiecare dupa cum poate si sa o pomenim in rugaciunile noastre.
Teledon:
0900900140 pt. 10 euro;
0900900145 pt.5 euro;
0900900142 pt 2 euro;
Vesti bune
Am aflat cu bucurie ca banii pentru Theodora dar si pentru alti copilasi s-au strans si ei au acum mari sanse de vindecare.
Împreună am reusit!
Da, am reuşit! Banii pentru Theodora, Cristi, Stefan, Iulian, Teodor şi Ştefănuţ s-au strâns! Ba, mai mult, suma necesară lor a fost şi depăşită! Aşa că şi alţi copii vor avea acum o nouă şansă.
Oameni buni, nu pot să spun decât MULŢUMESC! Pentru că în zilele astea amărâte aţi făcut efortul de a dărui din puţinul vostru unor copii aflaţi la mila sorţii.
Vă îndemn, la fel ca după fiecare reuşită - de-acum înainte, până vom primi veştile cele bune, că toţi şase sunt sănătoşi, spuneţi o rugăciune pentru fiecare dintre ei. Şi pentru toţi ceilalţi copii care au nevoie de noi.
MULŢUMESC! Blog de suflet

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc din suflet draga mea, pentru articolul cu povestea Theodorei! Sper si eu ca fetita sa poata fi operata cat mai repede! Dumnezeu sa te ocroteasca!

Ramona spunea...

Doamne ajuta, Marilena!

Bunul Dumnezeu sa daruiasca sanatate fetitei si mangaiere parintilor.