marți, 3 februarie 2009

Carte pentru suflet

Langa bisericuta de lemn din oras se afla un mic magazin bisericesc (numit "Casa cartii") in care ma simt ca pestele in apa, pentru ca acolo gasesc foarte multe carti duhovnicesti (si pentru ca iubesc foarte mult cartile). Domnul care se ocupa de acesta are o voce blanda si gaseste pentru fiecare in parte un ragaz pentru a-i spune o vorba buna, a-i recomada o carte. Multe dintre acestea le citeste chiar dumnealui si stie sa spuna cate ceva despre fiecare (si despre autor, si despre continutul cartii).
De multe ori merg si imi cumpar carti de acolo.
Printre ultimele carti cumparate se numara si cartea psihologului ortodox Konstantin V. Zorin "Genele si cele sapte pacate capitale. Ce ti‑e scris, in frunte ti‑e pus. Se poate schimba aceasta?" pe care am inceput sa o citesc. O recomand cu caldura. O gasiti si aici, impreuna cu alte carti de acelasi autor.

Cateva cuvinte despre carte:

Traducere din limba rusă de Eugeniu Rogoti

Cartea medicului si psihologului ortodox K.V. Zorin este dedicata unei teme arzatoare: genetica. Autorul analizeaza în ce masura personalitatea omului, sanatatea si atitudinea fata de lumea înconjuratoare depind de mostenirea sa genetica. În carte sunt descrise, într-o forma accesibila, radacinile genetice ale unor boli si patimi pacatoase, precum si felul în care înclinatiile înnascute si instinctele influenteaza faptele noastre, materialul de fata devenind foarte interesant si util pentru o gama larga de cititori. Cartea este adresata celor care vor sa înteleaga mai bine ce li se întâmpla, sa-si înteleaga aproapele si sa-si rezolve problemele de sanatate existente. (Librarie.net)

Niciun comentariu: