Treceți la conținutul principal

Conferinte Grupul Areopag

Grupul Areopag va invita joi, 12 februarie 2009, orele 18.00-21.00, la Aula Magna a Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti va avea loc conferinta „Din temnite spre Sinaxare” – parintele Mihai Andrei Aldea va prezenta volumul cu acelasi nume. Vor vorbi parintele Augustin de la Aiud si scriitorul Danion Vasile. Se va prezenta, in premiera, interviul cu PS Justinian Chira, Episcop al Maramuresului si Satmarului.

Miercuri, 18 februarie 2009, la Târgu Ocna se va face un parastas pentru Valeriu Gafencu (V 18 februarie 1952) şi ceilalţi mărturisitori din temniţele comuniste. Sunt aşteptaţi preoţi şi credincioşi din toate colţurile ţării.

Luni, 16 februarie 2009, ora 17.00, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ va avea loc o conferinta despre sfintii inchisorilor. Vor vorbi: Părintele Amfilohie de la Diaconeşti, Adrian Alui Gheorghe, Danion Vasile.

Marţi, 17 februarie 2008, orele 13.00, la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza”, Aleea Parcului, nr. 9, Bacău, va avea loc o conferinta despre sfintii inchisorilor, sustinuta de Danion Vasile. Conferinta va fi precedata de vernisarea expozitiei de grafica avand ca tematica marturisitorii ultimei prigoane – lucrari de Cristian Bandi.

Va rugam sa anuntati pe cei interesati sa participe la aceste actiuni.

Cu multumiri,
Danion Vasile, director Editura Areopag

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.