Treceți la conținutul principal

Surda de-o ureche…

Da, aşa sunt eu, cam surdă de-o ureche.
M-am tot gândit care să fie cauza!?
Mă bucuram de simţuri ascuţite, în special de simţul mirosului, acesta nu îmi era deloc afectat nici când eram răcită, dar mai ales de simţul auzului. Nu-i nimic anormal în asta, doar că acum nu mai aud când cineva îmi spune ceva şoptit, oricât de aproape s-ar afla de mine. Pur şi simplu nu mai aud…
În urmă cu 10 ani am primit în dar primul meu telefon mobil. O jucărioară grozavă pentru mine, frumoasă, mică, albastră, de fapt un model cât se poate de simplu, de care mă foloseam la început mai rar, apoi din ce în ce mai des. După un timp, l-am schimbat cu altul, la fel de bun si de frumos, dar cu care puteam să fac poze şi, fie vorba intre noi, ieşeau frumoase…Acum am altul, deci, al treilea telefon, că pe al doilea l-am scăpat în apă (mi s-a spus că nu mai poate fi repart, dar l-am dat la cineva care se foloseşte cu bucurie de el că l-a curăţat bine si merge …)
De cate ori sună telefonul, îl duc la urechea stânga şi simt o durere în jurul urechii, durere care persistă mult timp după ce s-a încheiat convorbirea. Nu vorbesc mult, ci spun scurt şi concis ce am de zis, deşi, mai demult, se întâmpla să stau cu telefonul lipit de ureche si 20-30 de minute, dar asta se întâmpla foarte, foarte rar şi numai cu o prietenă cu care vorbeam tot atât de rar….
Ei bine, acum nu mai aud cu urechea stângă tare bine şi tot mai des mut telefonul la urechea dreaptă! Aceeaşi durere o simt şi încep să mă gândesc ...dacă nu cumva îmi va afecta auzul complet, adică să nu fiu surdă doar de o ureche... E ceva de râsu-plânsu.
Am început să spun celor care mă sună că nu pot vorbi mult la telefon. Nu cumva par necioplită!? Ba, da... :(
Ar mai fi o soluţie: să primesc/trimit mesaje. Mesaje se pot trimite, dar printr-un mesaj nu poţi spune tot atât de multe ca si atunci când vorbeşti la telefon. Şi totuşi, pare o soluţie potrivită…
Ce mult mi-as dori să scriu iar scrisori...să nu se fi inventat telefonul mobil!
Mai demult nu eram atât de grăbiţi parcă, atât de nerăbdători. Acum, în orice parte priveşti, vezi că totul ţi se oferă într-un mod unic, adică: rapid.

Renunţ la secolul vitezei. Vreau sa scriu iar scrisori si sa primesc cu bucurie răspuns după câteva zile sau saptamâni, cât o fi necesar, aşa cum era mai demult…când îmi exersam răbdarea astfel...Aş vrea să arunc telefonul, să nu mă mai sune nimeni şi să nu fie nevoie să sun sau măcar să comunic doar prin mesaje...
Viaţă simplă...unde eşti, mi-e dor de tine!

Postul ăsta se încheie la fel de brusc precum a început: va rog din suflet, dragi prieteni, nu mă mai sunaţi, trimiteţi doar mesaje, că altfel devin surdă de tot!
Va mulţumesc din suflet.

Ramona

Comentarii

Loredana a spus…
Nu cred ca e nici o rusine sa rogi pe cineva sa nu te sune atat de mult. nici noi nu vorbim excesiv de mult la telefon, numai cat trebuie. si apoi solutia ti-ai dat-o tu singura. si inainte de epoca telefoanelor mobile traiau oamenii, si comunicau intre ei, si isi dadeau intalniri, si apareau situatii nepravazute, dar ne descurcam si fara. cred ca e mult mai importanta sanatatea, iar pritenii, daca asta iti sunt, sunt sigura ca te vor intelege.
sanatate multa sa ai!
si sa comunici usor cu prietenii tai si fara telefon!
Anonim a spus…
Ma incearca si pe mine aceeasi problema cu urechea dreapta. Aud infundat.

Am citit un studiu pentru copii, in care se scria ca este recomandat ca copii sa foloseasca cat mai putin telefoanele mobile. Nu se scria detaliat timpul si nici cauza, caci altfel ar sari companiile de mobile.

Deci atentie la copilasi. Sa nu spunem ca nu am fost aveizati.

Daca am descoperi ca telefonul mobil ar provoca surzenie, crezi ca nu l-am mai folosi?

Nu avem dorinta de sanatate asa de mare:(

Doamne ajuta
Ramona a spus…
Multmesc mult, Loredana, si iti doresc si eu multa sanatate.


Anonim, cred ca totusi, daca ar fi sa aleg intre a-mi pierde auzul si telefon, as renunta, cu siguranta, la folosirea telefonului.
Tin mai mult sa aud...
Ai grija de sanatatea ta.
Doamne ajuta!
Natalia a spus…
Si eu am incercat senzatia de durere de ureche si de cap dupa o convorbire mai lunga... La mine insa s-a manifestat imediat (am un organism mai sensibil care imi da semne imediat), asa ca am evitat inca de la inceput convorbirile prea lungi...
Sanatate si o viata cat mai simpla iti doresc, bucurie!
Ramona a spus…
Da, Natalia, exact aceasta este senzatia, de durere de cap si de ureche si ma ingrijoreaza.
Nu-i deloc de neglijat influenta telefonului asupra sanatatii noastre. Cred ca voi incepe sa-l las "uitat" acasa :))

Sa dea Dumnezeu sa putem duce o viata cat mai simpla si cu bucurie in suflet.
Multumesc mult, Natalia.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…