marți, 31 martie 2009

De post (Hrana duhovniceasca)

Am gasit pe Blog MiriamTurism o astfel de hrana duhovniceasca. De post! Buna foarte!
Doamne, ajuta!

1. Nuanţe, păcatul clevetirii…

Dumnezeu nu ne va judeca numai după mărimea păcatelor noastre, ci si după aceea cum am judecat noi despre alţii… Daca am judecat aspru pe aproapele, păcatul nostru se va face mai grozav si mai vrednic de osânda. Dimpotrivă, omul domol, iubitor de semeni, blând, micşorează mărimea păcatelor sale.
De aceea Hristos a zis: “Nu judecaţi ca sa nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care aţi judecat veţi fi judecaţi, si cu măsura cu care aţi măsurat vi se va măsura vouă si vi se va adăuga vouă care auzit, citiţi sau ştiţi acestea.” ( Matei 7 1-5, Marcu 4 24, Luca 6 33-38).
Deci sa fugim iubiţilor de defăimări si sa recunoaştem ca patima defăimării este o cursa a Satanei… care ne-a împins la acest obicei rău, pentru ca noi sa nu ne îngrijim de propria mântuire a Sufletului si ca răspunderea noastră sa o facă mai mare.

2. ANTIHRIST? Clevetitorii devin Antihrişti, furând dregătoria Domnului.

Un oarecare mare bătrân pustnic şedea în Siria, între hotarele Antiohiei. El avea un frate care era gata de judecată când vedea vreun frate greşind. Pe acela de multe ori îl învăţa bătrânul, grăind:
“Cu adevărat fiule te înşeli şi-ţi pierzi Sufletul tău, de vreme ce nimeni nu ştie ce este în om, fără numai duhul care este într-însul ( 1 Cor. 2 11). Aceştia pe care îi judeci şi-i prihăneşi tu sau altul, de multe ori înaintea oamenilor fac fapte rele; iar în taină se pocăiesc înaintea lui Dumnezeu. Păcatul acestora noi îl vedem, dar pocăinţa si faptele cele bune ce le-au făcut, numai Domnul le ştie.
Pentru aceasta, şi cu ochii tăi de vei vedea pe om păcătuind, nici cât de puţin nu-l judeca pe el, că numai Unul Dumnezeu este Judecătorul.
Ca tot omul ce judeca pe altcineva se afla ca un Antihrist al lui Hristos, de vreme ce I-a răpit dregătoria si stăpânia ce I-a dat-o Dumnezeu Tatăl ( Ioan 5 26-27), făcându-se el judecător mai înainte decât Dansul.” (P.o.c. 380 8 )

(Vămile Văzduhului, Vama a 3-a a clevetirii, judecării si osândirii aproapelui, Protos. Nicodim Măndiţă, vol 1, pg 85-86 si 115.)

Va recomand sa cititi si:

DE POST (1) PASARI MAI INTELEPTE DECAT CLEVETITORII
DE POST (2) MAI BINE RASTORN EU ISPITA, DECAT SA MA RASTOARNE EA PE MINE!
De post (3) Hrana duhovniceasca POSTIM? CE FOLOS DACA NU MANCAM CARNE, DAR SFASIEM NUMELE CEL BUN AL FRATILOR NOSTRI?
De post (4) Hrana duhovniceasca
DUMNEZEU ACOPERA GRESELILE OAMENILOR, NU LE VADESTE
De post (5) Hrana duhovnicesca
SI CLEVETITORII SUNT NISTE UCIGASI
De post (6) Hrana duhovniceasca
AU LUAT OAMENII JUDECATA MEA !!!
De post (7) Hrana duhovnicesca
… FRATELE MEU N-AR FI FACUT ACESTA, DE NU LA-I FI INSELAT TU!
De post (7) Hrana duhovniceasca
FULGII SE ARUNCA USOR IN VANT, DAR NU SE MAI POT ADUNA
VINDECAREA PACATELOR CLEVETIRII

Niciun comentariu: