Treceți la conținutul principal

De post (Hrana duhovniceasca)

Am gasit pe Blog MiriamTurism o astfel de hrana duhovniceasca. De post! Buna foarte!
Doamne, ajuta!

1. Nuanţe, păcatul clevetirii…

Dumnezeu nu ne va judeca numai după mărimea păcatelor noastre, ci si după aceea cum am judecat noi despre alţii… Daca am judecat aspru pe aproapele, păcatul nostru se va face mai grozav si mai vrednic de osânda. Dimpotrivă, omul domol, iubitor de semeni, blând, micşorează mărimea păcatelor sale.
De aceea Hristos a zis: “Nu judecaţi ca sa nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care aţi judecat veţi fi judecaţi, si cu măsura cu care aţi măsurat vi se va măsura vouă si vi se va adăuga vouă care auzit, citiţi sau ştiţi acestea.” ( Matei 7 1-5, Marcu 4 24, Luca 6 33-38).
Deci sa fugim iubiţilor de defăimări si sa recunoaştem ca patima defăimării este o cursa a Satanei… care ne-a împins la acest obicei rău, pentru ca noi sa nu ne îngrijim de propria mântuire a Sufletului si ca răspunderea noastră sa o facă mai mare.

2. ANTIHRIST? Clevetitorii devin Antihrişti, furând dregătoria Domnului.

Un oarecare mare bătrân pustnic şedea în Siria, între hotarele Antiohiei. El avea un frate care era gata de judecată când vedea vreun frate greşind. Pe acela de multe ori îl învăţa bătrânul, grăind:
“Cu adevărat fiule te înşeli şi-ţi pierzi Sufletul tău, de vreme ce nimeni nu ştie ce este în om, fără numai duhul care este într-însul ( 1 Cor. 2 11). Aceştia pe care îi judeci şi-i prihăneşi tu sau altul, de multe ori înaintea oamenilor fac fapte rele; iar în taină se pocăiesc înaintea lui Dumnezeu. Păcatul acestora noi îl vedem, dar pocăinţa si faptele cele bune ce le-au făcut, numai Domnul le ştie.
Pentru aceasta, şi cu ochii tăi de vei vedea pe om păcătuind, nici cât de puţin nu-l judeca pe el, că numai Unul Dumnezeu este Judecătorul.
Ca tot omul ce judeca pe altcineva se afla ca un Antihrist al lui Hristos, de vreme ce I-a răpit dregătoria si stăpânia ce I-a dat-o Dumnezeu Tatăl ( Ioan 5 26-27), făcându-se el judecător mai înainte decât Dansul.” (P.o.c. 380 8 )

(Vămile Văzduhului, Vama a 3-a a clevetirii, judecării si osândirii aproapelui, Protos. Nicodim Măndiţă, vol 1, pg 85-86 si 115.)

Va recomand sa cititi si:

DE POST (1) PASARI MAI INTELEPTE DECAT CLEVETITORII
DE POST (2) MAI BINE RASTORN EU ISPITA, DECAT SA MA RASTOARNE EA PE MINE!
De post (3) Hrana duhovniceasca POSTIM? CE FOLOS DACA NU MANCAM CARNE, DAR SFASIEM NUMELE CEL BUN AL FRATILOR NOSTRI?
De post (4) Hrana duhovniceasca
DUMNEZEU ACOPERA GRESELILE OAMENILOR, NU LE VADESTE
De post (5) Hrana duhovnicesca
SI CLEVETITORII SUNT NISTE UCIGASI
De post (6) Hrana duhovniceasca
AU LUAT OAMENII JUDECATA MEA !!!
De post (7) Hrana duhovnicesca
… FRATELE MEU N-AR FI FACUT ACESTA, DE NU LA-I FI INSELAT TU!
De post (7) Hrana duhovniceasca
FULGII SE ARUNCA USOR IN VANT, DAR NU SE MAI POT ADUNA
VINDECAREA PACATELOR CLEVETIRII

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.