Treceți la conținutul principal

Foamea de carte pentru suflet

Port cu mine, de multe ori, la scoala, carti de care ma folosesc in activitatea mea. Multi dintre elevii mei ma intreaba ce carti am la mine si le spun, le arat, le dau sa le rasfoiasca, apoi ma intreaba daca nu le pot imprumuta si lor sa citeasca (le-am dat si anii trecuti, apoi le-au imprumutat ei unul altuia, si ma instiintau la cine este acum cartea :)
Astfel m-am gandit la o tema numita "cartea duhovniceasca" si le-am dat o lista de carti din care pot alege una sau mai multe carti pe care sa le citeasca, urmand sa le discutam in clasa. Auzind titlurile, isi spuneau: "suna interesant", "o voi alege pe asta...ba pe asta, ori nu, pe asta, o, toate sunt bune" :) , "are ceva daca citesc mai multe? :) " .
Cartile sunt acestea:


Sigur, pot fi si ale carti cuprinse in lista, dar deocamdata m-am oprit la acestea.

PS. In lista cu carti pentru suflet se afla si cartea lui Danion Vaslie, Cartea Nuntii, dar nu o am la mine, ca este imprumutata :)

Ramona

Comentarii

ZuZu a spus…
Dan Puric, foarte frumos!
Loredana a spus…
Si mie mi-a placut mult "cultura duhului" de rafail noica. e o carte frumoasa.
Ramona a spus…
ZuZu
Bine ai venit!
Ramona a spus…
Loredana
Intr-adevar, e o carte minunata, e de citit si recitit.
Gingasia a spus…
Da, sunt niste carti foarte bune! Felicitari!Am sa fac un link spre tine...
Ramona a spus…
Doamne ajuta, Gingasia!
Ma bucur ca ti-au placut.
Loredana a spus…
tot pentru elevii tai , foarte frumoasa e si adolescenta, preludiu la poemul iubirii curate, de pr. prof. Ilie Moldovan, e un prof de la facultatea de teologie din sibiu.
Ramona a spus…
Multumesc mult, Loredana.
Asa este, si cartea parintelui Ilie Moldovan merita citita pe nerasuflate.

Acum iti fac si o destainuire...
Parintele mi-a fost si mie Profesor. Venea la sfarsit de saptamana la noi la facultate si ne preda cursul de "Morala crestina". (Venea cu trenul de la Sibiu la BM; o distanta destul de mare...o adevarata jertfa era si aceasta)
Punea mult suflet in tot ce ne spunea...traia fiecare cuvant, asa cum face, de altfel, si acum.
Ramona a spus…
PS. Bineinteles ca introducem si cartea "Adolescenta, preludiu la poemul iubirii curate" in lista de lecturi.
:)
Irina a spus…
Frumos! Domnul sa te binecuvanteze si sa-ti mai dea idei de gen! Deseori ma gandesc ca, daca nu erau profii foarte buni de religie care i-am avut, nu as mai fi crezut astazi in Dumnezeu. Vorbesc de cei din 5-8 si de cei din liceu, care, de bine, de rau, isi faceau meseria sustinuta de credinta lor personala.

Doamne, ajuta!

Irina
Ramona a spus…
Multumesc din suflet Irina, asa sa dea Dumnezeu.
Ma bucur mult ca ai avut profesori buni si ca ai invatat despre iubirea lui Dumnezeu in scoala...eu nu am prins anii aceia si stiu cat de greu mi-a fost la varsta adolescentei, in special, cand nu gaseam raspuns la multele mele intrebari...
Dar Dumnezeu are grija de fiecare suflet.

Bunul Dumnezeu sa te binecuvinteze.
Irina a spus…
Ramona, te inviti sa te inscrii in concursul pentru darul de blog pe care am de gand sa-l ofer. Cine stie, poate mai adaugi o carte la lista cu carti pentru elevi :).

http://culorisiganduri.blogspot.com/2009/03/dar-de-blog.html
Ramona a spus…
Iti multumesc frumos, Irina, m-am inscris (am lasat un comentariu).

Te imbratisez cu drag.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.