joi, 2 aprilie 2009

Unde se duc rugaciunile fara raspuns?

Buna dimineata!
Va rog sa-mi raspundeti...
Unde se duc rugaciunile fara raspuns?
Daca asa cum spun sfintii parinti, cuvantul are o putere nemarginita, chiar si rugaciunea rostita ar trebui sa aiba o putere foarte mare... Cum se poate ca, avand o atat de mare putere, rugaciunea, cel putin cea rostita, sa nu aiba raspuns?
Va multumesc,
Dacian


***
Dragul meu Dacian,
Nu exista, de fapt, rugaciune fara raspuns!
Orice rugaciune este un cuvant omenesc, rostit cu puterea lui Dumnezeu in Care credem si avem incredere cand ne adresam Lui si care ne aude si primeste rugaciunea in chiar clipele rostirii ei. Raspunsul Sau e o noua putere, un nou „val” de har cu care noi putem sa facem ce avem nevoie ca sa devenim „casnicii” Lui! Dar, din pacate, de multe ori traim cu impresia ca Dumnezeu nu ne raspunde pentru ca nu primim raspunsul pe care-l asteptam, sau asa cum ne dorim noi! Suntem surzi sau asurziti de intensitatea dorintelor noastre, de convingerea ca „binele” este asa cum ni-l imaginam noi!
Sa invatam sa ne rugam punand la Picioarele milostivirii lui Dumnezeu orice trebuinta sau dorinta a sufletului nostru si sa adaugam: „Dar fie voia Ta si nu a mea!”. Apoi sa facem tacere, sa obligam furtuna sufleteasca, psihica, sa se potoleasca in asteptarea intelegerii voii lui Dumnezeu cu noi si sa o primim cu recunostinta, chair daca mintea noastra nu pricepe cat ne e de folos. Stii, spune Sfantul Apostol Pavel: „Toate sunt spre binele celor care Il iubesc pe Dumnezeu”. Sa ne nevoim, om drag, sa cerem de la Domnul sa ne sporeasca dragostea si credinta si vom trai mari minuni primind ce ne raspunde El la rugaciunile noastre!
Cu drag si incredere,
Maica Siluana

Niciun comentariu: