Treceți la conținutul principal

Unde se duc rugaciunile fara raspuns?

Buna dimineata!
Va rog sa-mi raspundeti...
Unde se duc rugaciunile fara raspuns?
Daca asa cum spun sfintii parinti, cuvantul are o putere nemarginita, chiar si rugaciunea rostita ar trebui sa aiba o putere foarte mare... Cum se poate ca, avand o atat de mare putere, rugaciunea, cel putin cea rostita, sa nu aiba raspuns?
Va multumesc,
Dacian


***
Dragul meu Dacian,
Nu exista, de fapt, rugaciune fara raspuns!
Orice rugaciune este un cuvant omenesc, rostit cu puterea lui Dumnezeu in Care credem si avem incredere cand ne adresam Lui si care ne aude si primeste rugaciunea in chiar clipele rostirii ei. Raspunsul Sau e o noua putere, un nou „val” de har cu care noi putem sa facem ce avem nevoie ca sa devenim „casnicii” Lui! Dar, din pacate, de multe ori traim cu impresia ca Dumnezeu nu ne raspunde pentru ca nu primim raspunsul pe care-l asteptam, sau asa cum ne dorim noi! Suntem surzi sau asurziti de intensitatea dorintelor noastre, de convingerea ca „binele” este asa cum ni-l imaginam noi!
Sa invatam sa ne rugam punand la Picioarele milostivirii lui Dumnezeu orice trebuinta sau dorinta a sufletului nostru si sa adaugam: „Dar fie voia Ta si nu a mea!”. Apoi sa facem tacere, sa obligam furtuna sufleteasca, psihica, sa se potoleasca in asteptarea intelegerii voii lui Dumnezeu cu noi si sa o primim cu recunostinta, chair daca mintea noastra nu pricepe cat ne e de folos. Stii, spune Sfantul Apostol Pavel: „Toate sunt spre binele celor care Il iubesc pe Dumnezeu”. Sa ne nevoim, om drag, sa cerem de la Domnul sa ne sporeasca dragostea si credinta si vom trai mari minuni primind ce ne raspunde El la rugaciunile noastre!
Cu drag si incredere,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…