Treceți la conținutul principal

Unde se duc rugaciunile fara raspuns?

Buna dimineata!
Va rog sa-mi raspundeti...
Unde se duc rugaciunile fara raspuns?
Daca asa cum spun sfintii parinti, cuvantul are o putere nemarginita, chiar si rugaciunea rostita ar trebui sa aiba o putere foarte mare... Cum se poate ca, avand o atat de mare putere, rugaciunea, cel putin cea rostita, sa nu aiba raspuns?
Va multumesc,
Dacian


***
Dragul meu Dacian,
Nu exista, de fapt, rugaciune fara raspuns!
Orice rugaciune este un cuvant omenesc, rostit cu puterea lui Dumnezeu in Care credem si avem incredere cand ne adresam Lui si care ne aude si primeste rugaciunea in chiar clipele rostirii ei. Raspunsul Sau e o noua putere, un nou „val” de har cu care noi putem sa facem ce avem nevoie ca sa devenim „casnicii” Lui! Dar, din pacate, de multe ori traim cu impresia ca Dumnezeu nu ne raspunde pentru ca nu primim raspunsul pe care-l asteptam, sau asa cum ne dorim noi! Suntem surzi sau asurziti de intensitatea dorintelor noastre, de convingerea ca „binele” este asa cum ni-l imaginam noi!
Sa invatam sa ne rugam punand la Picioarele milostivirii lui Dumnezeu orice trebuinta sau dorinta a sufletului nostru si sa adaugam: „Dar fie voia Ta si nu a mea!”. Apoi sa facem tacere, sa obligam furtuna sufleteasca, psihica, sa se potoleasca in asteptarea intelegerii voii lui Dumnezeu cu noi si sa o primim cu recunostinta, chair daca mintea noastra nu pricepe cat ne e de folos. Stii, spune Sfantul Apostol Pavel: „Toate sunt spre binele celor care Il iubesc pe Dumnezeu”. Sa ne nevoim, om drag, sa cerem de la Domnul sa ne sporeasca dragostea si credinta si vom trai mari minuni primind ce ne raspunde El la rugaciunile noastre!
Cu drag si incredere,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.