miercuri, 2 septembrie 2009

Ajuta o tanara mamica sa nu isi piarda lumina ochilor

Steluţele de mare. Radu Sbârcea: am 8 ani şi am nevoie de ajutor, vă rog din suflet

Sărutmâna, mă numesc Radu, am 8 ani şi am şi eu o problemă. Am văzut că ajutaţi copii şi mă gândesc că poate am şi eu noroc.
Să vă spun ce mi s-a întâmplat. E de rău, să ştiţi.
Într-o zi, acum două săptămâni, am văzut că mami se uita lung la mine. Pe mami o cheamă Elena. Zâmbea, dar era tristă, nu ştiu cum să vă spun ca să mă înţelegeţi. O oră a stat aşa, uitându-se la mine şi zâmbind. A doua zi a fost la fel. Şi a treia.
Eu am întrebat-o de ce se uită tot timpul la mine, că nu am făcut nimic rău – să ştiţi că eu sunt foarte cuminte, pe cuvânt de onoare.
Mami mi-a răspuns că mă iubeşte foarte mult. Apoi a început să plângă. A spus că de fericire, că eu exist în viaţa ei.
Eu am crezut-o. Dar sâmbăta trecută s-a întâmplat din nou. Şi duminică la fel, se tot uita la mine. Doar că nu mai zâmbea. Plângea rău. Şi am întrebat-o din nou. Mami mi-a spus că vrea să i se întipărească bine în minte chipul meu. Eu nu prea am înţeles ce înseamnă asta şi i-am spus să facem nişte poze. După aia m-am gândit că poate eu sunt bolnav de ceva şi nu vrea să îmi spună.
Luni când am venit de la piaţă, eu am rămas puţin în urmă să îmi leg şiretul la adidaşi. Două doamne au trecut pe lângă mami şi când au ajuns în dreptul meu am auzit cum una îi spunea celeilalte: Doamne Dumnezeule, ce păcat! E atât de tânără şi frumoasă şi rămâne oarbă…
Să ştiţi că eu atunci nu mi-am dat seama despre ce vorbesc doamnele. Apoi au început să dispară nişte lucruri din casă, dar am crezut că s-au stricat.
Marţi l-am auzit pe tati cum plângea. Spunea că mare lucru nu ia pe ce a vândut din casă, că nici o bancă nu vrea să dea credit pentru operaţii la ochi. Atunci mi-am dat seama. Despre mami era vorba.
Mami este bolnavă, nu eu. Mami are nevoie de operaţie. Uitaţi ce am găsit în calculator:

Ma numesc Elena Sbarcea, am 35 de ani, sunt casatorita si am un baietel, Radu in varsta de 8 ani.
Locuiesc in Bucuresti.
De dragul copilului meu mi-am promis ca nu am sa disper. Apelez astazi la dumneavoastra pentru ajutor.
In urma cu 5 ani am fost diagnosticata cu o forma de glaucom cu tensiune normala. N-ar fi fost rau daca ar fi fost asa. Mi s-a spus la vremea aceea ca daca imi fac tratamentul conform prescriptiilor afectiunea va stagna.
Din pacate n-a existat reactie la tratament. Am consultat in tara cei mai renumiti oftalmologi, am corespondat si cu medici din alte tari.
Sunt convinsa ca nu din rea vointa sau lipsa de profesionalism s-a ajuns aici ci pur si simplu, acesta este nivelul la care a ajuns stiinta.
Din pacate nervul optic s-a atrofiat continuu si nu-mi acorda nimeni nici o sansa.
In urma cu aproximativ o luna am facut ultimele tomografii retiniene, pe care le-am trimis spre atentia medicilor oftalmologi de la Bey-Ke din China.
Nu am indraznit sa sper, dar acum o saptamana am primit o scrisoare din care am aflat ca sunt admisa pentru transplat de celule stem.
Ma indrept catre dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta din punct de vedere financiar.Suma pe care au estimat-o cei de la clinica este de 20.000 USD, suma in care sunt incluse cazarea (30 de zile), transplanturile (6 doze) si terapia.
Nu sunt o persoana fara adpost, nu sunt un copil orfan, sunt pur si simplu un om care are nevoie de ajutor, mama unui copil care merita mai mult decat o mama oarba.Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra oricare ar fi el.
Cu multumiri, Elena Sbarcea
Pentru persoanele care pot si doresc sa ma ajute
cont LEI – RO29 RNCB 0318 0045 2226 0001
cont EURO – RO12 RNCB 0068 0045 2226 0003 – swift RNCBROBU
BCR Ghencea, titular de cont Elena Sbarcea
elena.sbarcea@gmail.com
http://elenasbarcea.blogspot.com

Vă rog din tot sufletul meu să mă ajutaţi, vă rog eu mult să vorbiţi cu mai mulţi oameni, poate o ajută şi pe mami. Dacă mami rămâne oarbă asta înseamnă că nu mai vede. Mami mă ajută la lecţii, mă duce la şcoală, are grijă de mine. Ce mă fac eu dacă mami nu mai vede? Ştiţi, când mă fac eu mai mare mami o să creadă că eu am să fiu ca acum, când am 8 ani. Mami nu o să ştie cum am să arăt eu când am să fiu mare…
Ce mă fac? Nici nu ştiu ce să fac… Vă rog din suflet să mă ajutaţi.
Sărutmâna şi mulţumesc, Radu.

Si tu poti ajuta o tanara mamica sa nu isi piarda lumina ochilor

Un comentariu:

Razboi intru Cuvant spunea...

http://www.razbointrucuvant.ro/Fratii-mai-mici-ai-lui-Hristos/2009/08/31/si-tu-poti-ajuta-o-tanara-mamica-sa-nu-isi-piarda-lumina-ochilor/#comment-313