Treceți la conținutul principal

Veşnică pomenire, iubite părinte Teofil!

În ultimele zile de suferinţă, părintele Teofil avea acelaşi optimism şi maximalism pascal. A rămas un părinte al bucuriei, chiar şi în faţa morţii. Parafrazîndu-l pe Sfîntul Ioan Scărarul spunea - într-o altă formă- "Nu pot să mă văd mort în sicriu, ci doar viu". Mai spunea şi că va pleca la Domnul pentru că "de aceea a făcut Dumnezeu raiul, ca să îl umple cu cei ce Îl iubesc". Iar cînd încercam să îl încurajez şi îi spuneam că va fi bine, îmi răspundea "Oricum sînt bine, deoarece cu Hristos, fie aici sau dincolo, întotdeauna sîntem bine".

De astăzi, comunitatea noastră ortodoxă, pe care de multe ori a întărit-o cu rugăciune şi cu cuvînt ziditor, îl va purta în rugăciunile Sfintei Liturghii şi îl va avea ca mijlocitor şi solitor înaintea Domnului bucuriei, în latura cea cerească a celor drepţi şi sfinţi din Biserica lui Hristos.

Odihnească-se în pace, părintele nostru şi al bucuriei celei veşnice!

Părintele Cornel Toma

Citind dimineaţă despre vestea trecerii la cele veşnice a părintelui Teofil Paraian , a fost nevoie să citesc de două ori ca să înţeleg. Primul gând a fost acela că nu se poate, nu pot să cred... dar viaţa fiecărui om îşi urmează cursul său firesc spre Dumnezeu, spre veşnicie.

De mult timp aveam mereu cu mine o carte a părintelui în care ne vorbeşte despre viaţa veşnică, despre raiul sau iadul pe care îl începem şi-l pregătim încă din această viaţă...

Îmi va fi dor de părintele Teofil, îl ştiam rugător şi mare duhovnic în Ţara Făgăraşului şi prieten al tinerilor, dar ne rămân ca mângâiere cărţile şi înregistrările din care ne va vorbi în continuare cu dragoste şi bucurie.

Bunul Dumnezeu să-l ierte şi să-l numere în ceata drepţilor.

Comentarii

Uniristu a spus…
Buna seara,
Ma scuzati ca va abordez aici dar nu am gasit alt mod de a va contacta. As dori sa stiu daca sunteti de acord sa facem un schimb de linkuri. Adica sa ma puneti si pe mine (blogul meu) in lista de bloguri de pe blogul dumneavoastra. Daca da astept un raspuns aici, sau pe blogul meu. Va multumesc. Doamne ajuta!
Ramona a spus…
Buna seara,
am sa iti raspund.
Nu obisnuiesc sa fac schimb de link-uri. Daca imi face placere si bucurie sa citesc un blog, il trec in lista mea de bloguri, dar nu abordez pe nimeni sa faca la fel cu blogul meu. Eu nu caut asa ceva.
Daca cineva gaseste atat de interesant sau util blogul meu incat il trece la blogroll, iar dupa aceea il scoate, de exemplu, nici nu ma bucura, nici nu ma supara.
Il poti citi si fara sa il treci in blogroll, faci cum doresti.
Doamne, ajuta!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.