duminică, 13 decembrie 2009

Ajutor pentru Mara


Mara a împlinit un an pe 7 octombrie 2009. Într-un singur an de viaţă, Mara a făcut deja o operaţie, în fiecare zi ia medicamente, în fiecare lună stă internată câte 7 zile în spital şi bate drumul din Constanţa la Bucureşti şi înapoi acasă.
Mara s-a născut la maternitatea din Constanţa. Când avea doar trei săptămâni, medicii au fost ingrijoraţi că icterul nu scădea în intensitate şi au trimis copilul la Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde a primit primul diagnostic: atrezie de căi biliare extrahepatice. Apoi a urmat şi cel de ciroză hepatică.
Nu împlinise 3 luni când Mara a suferit intervenţia chirurgicală – operaţie corectoare prin Metoda Kasai, pe 7 ianuarie 2009, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
Operaţia, care a durat 5 ore, a fost considerată un succes de către medici. Din păcate, doar o lună mai târziu, Mara a început să se simtă şi mai rău – făcea febră, vomita, nu mai lua în greutate.
Părinţii Marei: „Această operaţie doar i-a prelungit viaţa Marei dar nu a vindecat-o, deoarece diagnosticul principal a rămas acelaşi: Ciroză biliară avansată şi, pe lângă acesta, şi Colangită recurentă (infecţia căilor biliare). Mara se luptă cu boala prin tratamente zilnice, un regim alimentar foarte strict şi internări lunare la Bucuresti. Şansa ei la viaţă este doar un transplant de ficat ce este posibil doar în Belgia (pentru vârsta ei). Dorinţa şi rugămintea noastră este de a o ajuta prin implicarea dumeavoastră, pentru a-i da Marei şansa de a se bucura de o copilărie şi o viaţă aproape normală”.

Mara are nevoie de 85.000 de euro pentru un transplant hepatic, la Spitalul Saint Luc din Belgia. Din suma necesară, Mara a strâns 2.150 de euro.
Familia, care mai are o fetiţă de 6 ani, are o situaţie financiară modestă. Mai toţi banii se duc pe drumuri şi medicamente.
La fiecare 20-30 de zile, Mara trebuie adusă la control şi tratament la Bucureşti. Fiecare internare nu este mai scurtă de 7 zile, dar apar şi cele neprevăzute: o simplă răceală îi poate fi fatală Marei. Fiecare drum din Constanţa la Bucureşti şi înapoi îi costă 600-800 RON, la care se adaugă cel puţin 200 RON pentru tratamentul zilnic – bani din concediul de creştere al copilului. Rămâne ca cei 4 membri ai familiei să trăiască din 1.400 RON pe lună, salariul tatălui.
Încercaţi să aduceţi o rază de speranţă în viaţa acestei fetiţe, donând orice sumă vă permiteţi!
Fii bun, ajută!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Cont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Mara , copilul din dulapiorul cu papusi de dus la "reparat"

4 comentarii:

Theodora spunea...

Doamne, ce înger trist! Să încercăm s-o ajutăm cum putem,dacă nu cu bani, măcar cu o rugăciune: Sfinte Nectarie, Tămăduitorule fără de arginţi, fie-ţi milă de acest copilaş şi ajut-o să trăiască şi să-şi bucure părinţii, aducând cinstire lui Dumnezeu!

Anonim spunea...

Puteti verifica numarul de cont in lei? Apare ca eronat.

Ramona spunea...

Voi intreba.

Ramona spunea...

Conturile sunt ok.