Treceți la conținutul principal

Cercetătorii au dovedit că bolile pot fi vindecate cu ajutorul rugăciunii

Vă trimit această ştire cu bucurie şi încredere că va fi de folos cititorilor site-ului Dumneavoastră. Cu drag, Leonard

Vox Vocis 5 Mai 2008

Cercetătorii au dovedit că oamenii se pot vindeca prin credinţă, informează ediţia electronică a cotidianului Pravda. Cercetătorii din Sankt Petersburg au reuşit să găsească şi dovada, descoperind mecanismul "material" al fenomenului divin. "Rugăciunea este un remediu puternic. De asemenea şi atingerea moaştelor. Nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar poate reface şi psihicul labil al bolnavului", a declarat Valery Slezin, directorul Institutului de Cercetare Neuropsihologica din Sankt Petersburg.

Profesorul Slezin a mai făcut un lucru neobişnuit, a măsurat "puterea" rugăciunii. Acesta a înregistrat electroencefalogramele unor călugări care se rugau şi a descoperit un fenomen neobişnuit şi anume "scurt-circuitarea" activităţii cerebrale a cortexului. Acest fenomen nu poate fi observat decât la bebeluşii în vârstă de trei luni, când se află la sânul mamei lor şi se simt în siguranţă. Odată cu maturizarea, acest sentiment al siguranţei se estompează, activitatea cerebrală se intensifică iar ritmul biocurenţilor cerebrali devine mult mai lent, cu excepţia somnului adânc şi al rugăciunilor, mai spune omul de ştiinţă. Slezin a numit această stare una de "veghe" şi a demonstrat că aceasta este vitală pentru fiecare persoană. Este cunoscut faptul că bolile sunt cauzate în special de situaţii negative care ne afectează starea psihică. Se pare că în timpul unei rugăciuni grijile trec în planul doi sau chiar dispar de tot. Astfel, ambele vindecări, psihică şi fizică sunt posibile.

Rugăciunile, scut pentru radioactivitate

Angelina Malakhovskaya, o altă cercetătoare din Rusia, a declarat că serviciile religioase îmbunătăţesc sănătatea individului. Aceasta a realizat mii de cercetări cu scopul de a găsi şi observa reacţiile corpului uman, înainte şi după slujbele religioase. Concluziile acestor studii au fost că rugăciunile normalizează presiunea sângelui. Rugăciunile pot neutraliza chiar şi radiaţiile. Se ştie că, după catastrofa de la Cernobâl, instrumentele de măsurare a radioactivităţii nu mai puteau înregistra nici o valoare. Cu toate acestea, nivelul radiaţilor din jurul bisericii Sfântul Arhanghel Mihail, aflată la numai patru kilometri depărtare de locul incidentului, era unul normal. Cercetătorii sunt de părere că apa sfinţită, semnul crucii şi chiar şi zgomotul clopotelor pot de asemenea vindeca boli.
În Rusia, în timpul epidemiilor, clopotele bisericilor pot fi auzite în mod constat.

***


Mulţumesc mult, dragul meu Leonard.

Iată, aşadar, şi dovezile pe care le cer unii agnostici. Dar, vorba lui Avraam la cerere bogatului nemilostiv de a trimite martori înviaţi la casa fraţilor lui: cine nu va crede lui Dumnezeu, va putea oare să creadă acestor dovezi? Puterea necredinţei stă în dorinţa omului de a fi dumnezeu fără Dumnezeu. Nici o dovadă nu-l va convinge pentru că nu vrea să se convingă. Aceste dovezi vor fi totuşi de folos credincioşilor nedecişi, leneşi şi uituci, care se iau cu cele ale lumii şi uită de nevoile şi durerile sufletului pe care îl anesteziază cu fel de fel de droguri.

Remediul cel mai puternic împotriva uitării şi nesimţirii noastre în faţa miracolului lucrării lui Dumnezeu în om prin rugăciune, stă în rugăciunea sfinţilor, a Bisericii, pentru toţi oamenii. În acest fel, fiecare la ceasul lui de grea încercare şi chemare la responsabilitate pentru darul vieţii şi direcţia pe care a ales-o, va afla sprijinul de care are nevoie. Rugăciunea Bisericii este asemenea braţelor întinse ale Tatălui către fiul risipitor care şi-a venit în sine şi porneşte către Casă!
Dumnezeu să ne binecuvânteze ca să alegem Calea binecuvântării care ne duce în Împărăţia care este în noi!

Cu drag şi recunoştinţă pentru dragoste,

M. Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.