Treceți la conținutul principal

Cum a fost la Schimbul de carte ortodoxa, cap. 4, Baia Mare

A fost frumos.
Imi propuneam de fiecare data sa scriu, dupa fiecare intalnire, despre schimbul de carte. Ieseam entuziasmata si cu liniste in suflet de la fiecare intalnire. Oamenii isi deschideau sufletul si povesteau micile bucurii pe care intalnirea cu o carte anume le-a adus in viata lor.
Asa a fost si acum. Ne-am intalnit cu drag si am vorbit iar despre cartile citite, care ne-au impresionat si pe care am dorit sa le prezentam prietenilor. Astfel s-a vorbit despre cartea Sf. Nicolae Velimirovici, Invataturi despre bine si rau, cartea Cuviosului Paisie Aghioritul, Cu durere si dragoste pentru omul contemporan, cartea lui Dan Puric, Despre Omul frumos, o carte a pr. Cleopa, volumul 4 din colectia “Ne vorbeste parintele Cleopa”, cartea lui Vasile Marcu, Unde este iubire, acolo este Dumnezeu si cartea Sfantul inchisorilor. Facand o mica paranteza, la intalnirea trecuta am avut si o tema despre sfintii inchisorilor, pentru ca am vorbit mult despre literatura inchisorilor, despre vietile sfintilor din inchisoare, avand bucuria sa vedem si albumul “Fericiti cei prigoniti”, adus de tatal unei prietene.
Revenind la intalnirea de acum, de sambata, am descoperit ca treptat, treptat proiectul Schimb de carte ortodoxa isi arata roadele, o prietena descoperindu-l astfel pe Sfantul Nicolae Velimirovici, cartile sunt citite atat de participanti, cat si de parintii lor, adica o carte intalnita aici e ceruta si pentru cei de acasa. Apoi, in felul acesta participantii sunt familiarizati cu unele carti ortodoxe. Pe langa faptul ca proiectul este o “instigare la cultura”, cum spunea cineva, ne apropie de cartile duhovnicesti si, in plus, leaga punti intre oameni.
A fost o intalnire calda, cu adevarat intre prieteni, la care este chemat sa participe oricine doreste sa cunoasca sau sa vorbeasca despre cartile bune de citit.
Biscutii au fost proaspeti si sucul dulce:)

Ramona

Comentarii

Gingasia a spus…
Un gand bun, poate ai niste poze!
Ramona a spus…
Am poze, dar în ele apar doar cărțile, niște mâini, farfurioare cu biscuiți și pahare cu suc. Nu știu cât de relevante ar fi:)
Anonim a spus…
va trimit una din cele mai frumoase conferinte la care am asistat, poate va va fi la fel spre bucurie http://ascoriasi.ro/video.html?task=videodirectlink&id=12
Ramona a spus…
Mulțumesc mult pentru link.
Ramona a spus…
Anonim
Într-adevăr, e o mare bucurie.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.