duminică, 24 ianuarie 2010

Cum a fost la Schimbul de carte ortodoxa, cap. 4, Baia Mare

A fost frumos.
Imi propuneam de fiecare data sa scriu, dupa fiecare intalnire, despre schimbul de carte. Ieseam entuziasmata si cu liniste in suflet de la fiecare intalnire. Oamenii isi deschideau sufletul si povesteau micile bucurii pe care intalnirea cu o carte anume le-a adus in viata lor.
Asa a fost si acum. Ne-am intalnit cu drag si am vorbit iar despre cartile citite, care ne-au impresionat si pe care am dorit sa le prezentam prietenilor. Astfel s-a vorbit despre cartea Sf. Nicolae Velimirovici, Invataturi despre bine si rau, cartea Cuviosului Paisie Aghioritul, Cu durere si dragoste pentru omul contemporan, cartea lui Dan Puric, Despre Omul frumos, o carte a pr. Cleopa, volumul 4 din colectia “Ne vorbeste parintele Cleopa”, cartea lui Vasile Marcu, Unde este iubire, acolo este Dumnezeu si cartea Sfantul inchisorilor. Facand o mica paranteza, la intalnirea trecuta am avut si o tema despre sfintii inchisorilor, pentru ca am vorbit mult despre literatura inchisorilor, despre vietile sfintilor din inchisoare, avand bucuria sa vedem si albumul “Fericiti cei prigoniti”, adus de tatal unei prietene.
Revenind la intalnirea de acum, de sambata, am descoperit ca treptat, treptat proiectul Schimb de carte ortodoxa isi arata roadele, o prietena descoperindu-l astfel pe Sfantul Nicolae Velimirovici, cartile sunt citite atat de participanti, cat si de parintii lor, adica o carte intalnita aici e ceruta si pentru cei de acasa. Apoi, in felul acesta participantii sunt familiarizati cu unele carti ortodoxe. Pe langa faptul ca proiectul este o “instigare la cultura”, cum spunea cineva, ne apropie de cartile duhovnicesti si, in plus, leaga punti intre oameni.
A fost o intalnire calda, cu adevarat intre prieteni, la care este chemat sa participe oricine doreste sa cunoasca sau sa vorbeasca despre cartile bune de citit.
Biscutii au fost proaspeti si sucul dulce:)

Ramona

5 comentarii:

Gingasia spunea...

Un gand bun, poate ai niste poze!

Ramona spunea...

Am poze, dar în ele apar doar cărțile, niște mâini, farfurioare cu biscuiți și pahare cu suc. Nu știu cât de relevante ar fi:)

Anonim spunea...

va trimit una din cele mai frumoase conferinte la care am asistat, poate va va fi la fel spre bucurie http://ascoriasi.ro/video.html?task=videodirectlink&id=12

Ramona spunea...

Mulțumesc mult pentru link.

Ramona spunea...

Anonim
Într-adevăr, e o mare bucurie.