duminică, 18 octombrie 2015

Despre Sfantul Vasile din Moscova, cel Nebun pentru Hristos (desene animate, 2008)

Un film de desene animate despre Sf. Vasile din Moscova, cel "Nebun pentru Hristos".
Povestea se înțelege destul de ușor, așadar, nu contează ca nu are subtitrare.
Sfântul Vasile este ocrotitorul Catedralei din Piața Roșie, Moscova. Sfintele sale Moaște se afla puse spre închinare în interiorul minunatei biserici rusești și este unul dintre cei mai venerați sfinți ai locului.


Sfântul Vasile cel Nebun după Hristos a trăit intre anii 1468-1552.
Notorietatea sa, care a făcut sa fie înmormântat aici, ba chiar și numele sau sa treacă asupra lăcașului, se datorează nu numai profețiilor sale, intre care cea mai celebra este cea făcută țarului în legătura cu incendiul Moscovei, în anul1547, dar și faptului ca el aparține unei categorii de sfânți - asa numiți "nebuni după Hristos" - foarte iubiți în spiritualitatea rusa. (Catedrala Sfântul Vasile din Moscova)

2 comentarii:

florina pop spunea...

iti multumesc si pentru acest desen caci asa am ajuns sa cunosc pe Sf.Vasile cel nebun pentru Hristos...fetitelor mele le-au placut enorm de mult...chiar ma ingrijoram ca nu sunt desene educative si nu stiam de desene religioase..mersi mult pentru aceste postari..sa stii ca la capiutolul educatie m-ai ajutat mult..ce frumoasa e Catedrala Sf.Vasile din Moscova....superba....

Ramona spunea...

Cu drag mult, Florina. Ma bucur pentru fetitele tale:)
Te îmbrățișez.