Treceți la conținutul principal

Nimeni nu mă acceptă așa cum sunt, nu mă pot integra

Bună seara, Măicuță,
Sunt la o răscruce de drumuri și nu știu încotro s-o apuc. Poate din cauza asta stau pe loc, amânând orice decizie. Ma simt singură, Măicuță, singură și descurajată. Din adolescență am devenit o fată retrasă, am fost marginalizată de colegi din cauza bolii de care sufăr. M-am închis în mine și am început să evit oamenii. Am început să lipsesc de la școală și mi-am ieșit din ritm, și iată-mă acum chinuindu-mă să termin facultatea, mereu cu examene din urmă, mereu cu alți colegi noi care mă tratează cu răceală, strânși în grupuri-grupulețe în care eu nu am acces. Toata boala, tristețea și deznădejdea s-au adunat, nici nu m-am îngrijit foarte tare... Toți îmi spun că sunt urâtă, nimeni nu vede dincolo de aparențe. Băieții mă jignesc, nu-mi pot găsi un om care să-mi rămână alături, Măicuță, și am 24 de ani... M-am gândit să apelez la chirurgia plastică.

Singura care mă iubește și mă vede mai bună decât sunt este mama mea. Și îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a dat așa un suflet lângă mine, un înger păzitor. Dar e și ea bolnavă și mă gândesc cu groază la ziua când nu va mai fi lângă mine.
Cum să-mi fac un viitor când nimeni nu mă bagă în seamă, nimeni nu ascultă ce am de spus? Am și eu dreptul la iubire și la un trai decent, chiar dacă sunt urâtă și cu dizabilități.
Vă rog mult, dați-mi un sfat, o îndrumare... și rugați-vă pentru mine.
Doamne ajută și binecuvântează pe toți cei care citesc asta.
Oceania
*
Draga mea copila
Voi începe prin a te ruga să ai grijă mai întâi tu de tine. Spui: „ nici nu m-am îngrijit foarte tare”. E aici ceva de care trebuie să ții seama. Faptul că nu te-ai îngrijit poate să însemne că, de fapt, nu vrei să te faci bine, să fii mai sănătoasă. Dacă ai dori asta, ai birui.
Eu îți propun să te îngrijești de sănătatea trupului dar și a sufletului. Să știi că frumusețea e a sufletului, nu a trupului. Iar frumusețea sufletească se poate cultiva.
Dacă vrei să lucrezi la asta, te rog, să facem împreună Seminarul „Să ne vindecăm iertând” ca să înveți să biruiești toate resentimentele care îți cresc suferința. Te rog, Copile, să mă crezi că numai căutând mai întâi Împărăția Cerurilor, poți afla pacea și iubirea după care tânjești. Altfel, poți face câte operații voiești și să devii plăcută fizic, dar tot singură și nefericită vei fi dacă respingi sufletește. Dacă ai ști câte fete frumoase sunt la fel de nefericite ca și tine!
Te rog, pune acest început și ai grijă de sănătatea ta și vei vedea mari schimbări. Sunt oameni cu înfățișarea ta și cu mari dizabilități care au găsit pacea și iubirea.
E adevărat că nu poți obține „integrarea” unei vedete, dar destul ca să cunoști bucuria de a fi iubit și acceptat și de a fi de folos celor din jur.
Ce faci tu, acum, pentru ceilalți?
Cu durere pentru suferința ta, dar și cu nădejdea că înțelegi ce spun,
Maica Siluana

Comentarii

elena a spus…
Cunosc si eu o fata obisnuita care sufera de singuratate,nu are prieteni, toata lumea o respinge si la servici toti o urasc,a incercat sa se apropie de colegi sa -si faca prieteni nu reuseste ba chiar avea nevoie sa fie ajutata la sevici la inceput nu prea se descurca si nu voiau colegii s o ajute a fost umilita altii chiar au imprumutat bani de la ea si nu i au mai dat inapoi.
Ea nu le a mai cerut banii spera ca se va imprieteni,dar parca este un facut toti profita de ea de bunatatea ei
Prietenii sunt familia, cei din casa,si verisorii o resping nu o viziteaza, iar daca ar vrea sa mearga la ei,invizita ei spun ca sunt ocupati,si nu au timp sa vorbeasca cu ea
Este o fata trista ,avea un singur prieten dar se pare ca nici el nu este un prieten adevarat,dar ea vrea sa creada ca are un prieten, care acum este plecat in strainatate, vb pe mes dar f rar ca el nu o cauta, chiar nu are cu cine comunica
A avut colege de scoala a incercat sa le sune , le a invitat pe la ea dar, tot acelas raspuns primeste,, nu au timp
Rugati va pt ea,sa o ajute bunul Dumnezeu sa si faca prieteni adevarati
Ramona a spus…
Elena, lasa si un nume ca sa fie pomenita de cei care doresc.
Ce as putea sa iti spun eu este ca de un singur Prieten are nevoie: de Hristos, de Cel care i-a dat viata si ii poarta de grija in toate.
Cand in viata ei va cauta mai intai pe Domnul si Imparatia Cerurilor, toate le va primi, chiar si prieteni si colegi buni.
Intr-o tabara am intalnit un motto foarte bun pentru situatia despre care vorbesti. Spunea asa:
"Am pornit in lume sa caut prieteni dar nu am gasit. Atunci m-am hotarat sa fiu eu mai intai prieten pentru altul, si am gasit prieteni."

Daca o intalnesti poti sa o indemni sa se roage pentru colegii ei de munca, pentru familia ei, pentru verisorii ei, pentru toti cei din jur. Indeamn-o sa mearga sa se spovedeasca si sa tina legatura cu parintele duhovnic, el o va calauzi in viata duhovniceasca,iar acolo va gasi bucuria.
Cand ai bucurie, ai si prieteni:)

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…