marți, 19 ianuarie 2010

Nimeni nu mă acceptă așa cum sunt, nu mă pot integra

Bună seara, Măicuță,
Sunt la o răscruce de drumuri și nu știu încotro s-o apuc. Poate din cauza asta stau pe loc, amânând orice decizie. Ma simt singură, Măicuță, singură și descurajată. Din adolescență am devenit o fată retrasă, am fost marginalizată de colegi din cauza bolii de care sufăr. M-am închis în mine și am început să evit oamenii. Am început să lipsesc de la școală și mi-am ieșit din ritm, și iată-mă acum chinuindu-mă să termin facultatea, mereu cu examene din urmă, mereu cu alți colegi noi care mă tratează cu răceală, strânși în grupuri-grupulețe în care eu nu am acces. Toata boala, tristețea și deznădejdea s-au adunat, nici nu m-am îngrijit foarte tare... Toți îmi spun că sunt urâtă, nimeni nu vede dincolo de aparențe. Băieții mă jignesc, nu-mi pot găsi un om care să-mi rămână alături, Măicuță, și am 24 de ani... M-am gândit să apelez la chirurgia plastică.

Singura care mă iubește și mă vede mai bună decât sunt este mama mea. Și îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a dat așa un suflet lângă mine, un înger păzitor. Dar e și ea bolnavă și mă gândesc cu groază la ziua când nu va mai fi lângă mine.
Cum să-mi fac un viitor când nimeni nu mă bagă în seamă, nimeni nu ascultă ce am de spus? Am și eu dreptul la iubire și la un trai decent, chiar dacă sunt urâtă și cu dizabilități.
Vă rog mult, dați-mi un sfat, o îndrumare... și rugați-vă pentru mine.
Doamne ajută și binecuvântează pe toți cei care citesc asta.
Oceania
*
Draga mea copila
Voi începe prin a te ruga să ai grijă mai întâi tu de tine. Spui: „ nici nu m-am îngrijit foarte tare”. E aici ceva de care trebuie să ții seama. Faptul că nu te-ai îngrijit poate să însemne că, de fapt, nu vrei să te faci bine, să fii mai sănătoasă. Dacă ai dori asta, ai birui.
Eu îți propun să te îngrijești de sănătatea trupului dar și a sufletului. Să știi că frumusețea e a sufletului, nu a trupului. Iar frumusețea sufletească se poate cultiva.
Dacă vrei să lucrezi la asta, te rog, să facem împreună Seminarul „Să ne vindecăm iertând” ca să înveți să biruiești toate resentimentele care îți cresc suferința. Te rog, Copile, să mă crezi că numai căutând mai întâi Împărăția Cerurilor, poți afla pacea și iubirea după care tânjești. Altfel, poți face câte operații voiești și să devii plăcută fizic, dar tot singură și nefericită vei fi dacă respingi sufletește. Dacă ai ști câte fete frumoase sunt la fel de nefericite ca și tine!
Te rog, pune acest început și ai grijă de sănătatea ta și vei vedea mari schimbări. Sunt oameni cu înfățișarea ta și cu mari dizabilități care au găsit pacea și iubirea.
E adevărat că nu poți obține „integrarea” unei vedete, dar destul ca să cunoști bucuria de a fi iubit și acceptat și de a fi de folos celor din jur.
Ce faci tu, acum, pentru ceilalți?
Cu durere pentru suferința ta, dar și cu nădejdea că înțelegi ce spun,
Maica Siluana

Trimiteți un comentariu