Treceți la conținutul principal

Carte-Îndrumar pentru restabilirea sănătăţii

Marele fizician englez Isaac Newton, care timp de 30 de ani a fost ateu, iar la urma, când a descoperit "legea gravitaţiei universale", văzând ca fiecare planeta o atrage pe cea mai mica si nu o lăsa sa se depărteze, nici sa se sfărâme sau sa meargă in neregula in lumea astrelor cereşti, a pus aparatele pe masa si a zis: "Mare eşti Doamne si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale".

"Cu ajutorul Preabunului nostru Mântuitor si al Preacuratei Sale Maici, am căutat, in acest îndrumar, sa plasez problematica bolilor trupeşti si sufleteşti contemporane in aceasta dimensiune a Universului, in care fiecare om sa-si regăsească locul, sa-si recunoască neputinţa si, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa paseasca pe drumul desavarsirii.
Acum știm ca singura cale ce ne poate cu siguranţa purifica sufletul si trupul, este aceea a Crucii si a suferinței, deoarece toate păcatele cer curățirea prin suferință a celui ce le-a făcut.
Sa acceptam deci suferintele cat suntem pe pământ, sa le îndurăm cu răbdare și sa rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne stearga pacatele aici pe pamant, ca dincolo sa scăpam de ispășirea lor.
Nu stiu daca am reusit sa fac acest lucru, mai ales ca aceasta lucrare este prima mea carte ce vede lumina tiparului, dedicata cititorilor români in suferință, sperând din toata inima sa am îngăduința dumneavoastră.
Prin acest îndrumar, am dorit sa dau, cu nevrednicie, o mana de ajutor fratilor crestini aflati in neputinta si preotilor iubitori de Hristos, care fac misiune evanghelica si se ostenesc pentru apararea dreptei credinte si mântuirea credincioșilor ce li s-au încredințat. De aceea, rog pe preotii si credincioșii care vor citi acest îndrumar sa nu ma uite pe mine păcătosul la sfintele lor rugăciuni.
Ampla bibliografie, existenta în tezaurul patristic pe aceasta tema, ma obliga încă de pe acum, la o revizuire, în viitorul apropiat, iar sfaturile dumneavoastră imi vor fi de un neprețuit ajutor.
Mulțumesc Bunului nostru Mântuitor, Iisus Hristos, ca a binecuvântat cartea aceasta sa vadă lumina tiparului.
Mulțumesc Prea Sfințitului Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului ca a dat înaltă binecuvântare de tiparire a acestui îndrumar. Mulțumesc tuturor colaboratorilor care au contribuit, dupa putere, la buna reușită a cărții de fata.
Doresc ca aceasta lucrare sa fie spre lauda lui Dumnezeu, Celui in Treime preamarit, spre cinstea tuturor Sfintilor Lui, spre folosul sufletesc si trupesc al binecredinciosilor nostri crestini si spre mantuirea sufletului meu, in ziua cea mare a judecatii pe care o astept." (Mihai Popa)

Cartea e disponibila online aici:
1.http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/indrumar-pentru-restabilirea-sanatatii/
2.http://biserica.org/ro/viataduhovniceasca/ghidpastoral/index.htm

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.