Treceți la conținutul principal

Carte-Ogorul cu îngeri

Pr. Constantin Necula

Nu cred ca este cazul sa mai scriu o prefață la poveștile fara zâne si zmei pe care le veti citi. Sunt fapte, mare parte, întâmplate în mod real si as fi putut sa le numesc "povestiri pe care mi le-a suflat în ureche Dumnezeu…" La unele am fost martor si eu si, pentru ca m-am minunat de purtarea de grija a Mântuitorului, n-am putut sa le tac, adica sa nu vi le spun. Mi-e teama doar ca nu-s un povestitor cum se cade. As vrea sa-mi fi auzit bataia inimii când le-am scris, emotionat de ele, sau tremurul glasului când le-am citit prietenilor mei pentru ca, auzindu-le, sa înteleg daca le veti întelege si daca, întelegându-le, le veti iubi. Va spun aceasta pentru ca sa stiti ca nu le-am scris doar ca sa le cititi, ci si ca sa vi-i aduc mai aproape pe Dumnezeu si pe oamenii Sai. Lucru greu, credeti-ma pe cuvânt!
Nu stiu la ce vârsta mi-ar fi placut sa le citesc. Stiu doar atât, ca a trebuit sa "cresc mare" ca sa le scriu. Alaturi de celelalte povesti, pe care le-am cuprins în volumul Calutul lui Dumnezeu (Ed. Bunavestire, Bacau, 2003, 96 p.), le socotesc "pagini de jurnal cu Dumnezeu" ale unei copilarii bucuroase si pline de întâmplari binecuvântate. Întâmplari care sunt si ele fara zâne si zmei, ci cu oameni care m-au iubit spus si nespus - mama, tata, sora mea, bunica etc. - în tarmurile de basm ale Maramuresului si Olteniei, ale Moldovei sau Banatului… Lor s-au adaugat povestirile unor prieteni din tarile pe care le-am vizitat mai acum, aproape de zilele noastre.
As vrea sa le cititi când va este greu. Când vi se pare ca totu-i de prisos, ca sa va bucurati de cum, când si pe cine aude, ajuta si creste Dumnezeu. Sau pur si simplu sa va uitati la desenele pe care, un bun prieten de-al meu, Ionut Lepadat, le-a facut cu gândul la voi, prietenii de-aceeasi vârsta si-acelasi dor cu el.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.