vineri, 9 aprilie 2010

Recomandari-carti

In lagarele japoneze. Minuni din secolul XX
Autor: Moss, Olga

În prima parte a cărţii de faţă ne este descrisă supravieţuirea în lagărele japoneze, în timpul celui de-al doilea război mondial. „Iadul pe pământ…”, aşa a simţit tânăra Olga viaţa de lagăr. Atmosfera era într-adevăr groaznică, iar şobolanii care mişunau prin celulele care musteau de apă umpleau paharul răbdării. Totuşi, Dumnezeu era prezent, atât de prezent încât după ieşirea în libertate Olga simţea nevoia să Îl simtă la fel de aproape. Din cei treizeci şi doi de colegi de celulă pe care îi avusese la început şaisprezece muriseră… Dar ei îi era rânduit de Dumnezeu să supravieţuiască pentru a da mărturie despre credinţa cea adevărată, credinţa ortodoxă.
Semnele minunate pe care le relatează în partea a doua a acestei cărţi sunt o dovadă a credinţei ei.
Într-o lume cvasi-păgână, Olga reuşeşte să aibă o credinţă neatinsă de virusul secularizării şi al apostaziei…
Editura: Egumenita

Cat de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru oameni

Editie ingrijita de L.S. Desartovici.
Ilustratii de Adriana Goilav

Aceasta carte cuprinde 7 istorisiri minunate pentru copii, parinti si bunici. Nadajduim ca ele sa ne fie un ajutor si o cale spre impartasirea din necuprinsa slava a dragostei lui Dumnezeu pentru firea omeneasca.

Editura: Sophia





Unde este Dumnezeu cand avem nevoie de el…

Autor: John Breck

Editura Patmos













Vrajba si împăcare,
Autor: arhim. Serafim Alexiev

Traducere din limba bulgara de Gheorghita Ciocioi

Dumnezeu spune: Mila voiesc, iar nu jertfa! (Osea 6, 6; Matei 9, 13). Inima milostiva, dragoste catre aproapele, si nu jertfe mari, care adesea slujesc la hranirea mandriei noastre, slavei desarte si orgoliului! Mila, iar nu jertfa!

Editura: Sophia





Cum sa te iubesti pe tine pentru a te intelege mai bine cu ceilalti,
Autor: Andre, Christophe
Limba originală: franceză
Traducere: Daniela A. Luca


Atunci când nu ne iubim, când nu ne stimăm, nu suntem fericiţi. Ne îndoim de noi înşine, facem rareori alegeri bune în viaţă, ne simţim vulnerabili în calea obstacolelor, a dificultăţilor.
Şi totuşi, nimic nu este pentru totdeauna pierdut... Această carte vă permite să vă cunoaşteţi mai bine, să faceţi un bilanţ personal al concepţiei despre sine, a imaginii de sine, a iubirii de sine. Ea vă oferă şi recomandări, soluţii, pentru a înţelege cum se clădeşte, încă din copilărie, stima de sine, cum se dezvoltă în adolescenţă şi cum vă influenţează ea viaţa sentimentală, profesia, relaţiile cu ceilalţi.
Ca şi în "Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile", cei doi autori – Christophe André şi François Lelord – , psihiatri şi psihoterapeuţi, vă propun soluţii terapeutice şi practice pentru a vă ajuta să trăiţi într-o mai bună armonie cu voi înşivă... şi cu ceilalţi.
Veţi afla, prin chestionarele prezentate în carte, cât de mult vă iubiţi şi cum vă puteţi schimba stima de sine în funcţie de nivelul prea scăzut sau prea ridicat al acesteia. Drum bun în călătoria spre universul interior al stimei de sine!
Editura Trei

Libraria Sophia

2 comentarii:

Dana spunea...

O voi cauta si eu pe ultima. Am cartea despre personalitatile dificile si mi-a placut mult. E intra-adevar cu sfaturi practice. Multumesc pentru recomandari.

Ramona spunea...

cu bucurie, draga Dana.
am vazut într-o librărie cartea despre personalitățile dificile, am răsfoit-o, mi s-a părut foarte interesanta, dar am amant cumpărarea ei. o voi lua cu alta ocazie.

îți va plăcea și cartea de care zici. am început sa o citesc anul trecut și am umplut-o de semne, ca nu m-am abținut sa nu o însemnez, sa revin la ce îmi atrăgea atenția în mod special (desigur, am folosit creionul:)

eu voi primi în curând "In lagărele japoneze. Minuni din secolul XX"", împreună cu alte cărți comandate. asta îmi va folosi și la lucrare...

te imbratisez cu drag și ne întâlnim la ora 22:)