Treceți la conținutul principal

Cui nu-i plac trandafirii?

Ierodiacon Serafim Pantea

Nu știu să răspund la întrebarea din titlu dar m-am gândit că, în cazul în care există astfel de oameni, e bine să-i previn. Cei cărora nu le plac trandafirii e mai bine să nu vină la Mănăstirea Golia în perioada asta.

Aici trandafirii tocmai au început să înflorească și, în fiecare an, datorită modului în care sunt întreținuți, continuă să aibă boboci și flori până toamna târziu. În plus, dacă veniți pe la Golia mai există și riscul, deloc de neglijat, să auziți sute de vrăbiuțe cântând împreună cu slujba care se aude din biserică în toată curtea. "Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte făr' de moarte miluiește-ne pe noi"... E drept că în acest an și șantierul este mult mai activ dar sperăm că ăsta este un semn bun, că se termină lucrările. "Dă Doamne!"... Uite și un boboc de trandafir galben și încă unul alb. "Pace tuturor!" Și ce impozantă este salcia plângătoare de lângă alee. "Dumnezeule milostiv fii mie păcătosului". Băncile de lângă turn sunt prăfuite de la șantier dar mai sunt bănci și prin restul curții. Uite două bănci sub un brad. Și ce multe gâze zboară la umbra lui! "În vremea aceea"... tufa asta de trandafiri roșii parcă ar fi o familie care împarte totul de la rădăcină, și binele și răul... "și văzându-l a trecut pe alături".

Da, mare primejdie pentru cei care nu pot suferi florile, gâzele, copacii, păsărelele și slujbele. Feriți-vă cât mai puteți! Nu vă lăsați atrași într-o asemenea capcană că e primejdie mare! Cine știe, poate vă molipsiți? "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul". Na, că pe mine m-a prins...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.