luni, 31 mai 2010

Un copil e o minune de la Dumnezeu

Pr. Constantin Coman:

" Am participat cu mulţi ani în urmă la un dialog pe temele familiei, cuplului, avortului şamd, am participat ca telespectator la televiziunea greacă, unde erau un reprezentant medic, un sociolog, un psiholog, din partea guvernului, factori care reprezentau toată societatea şi un episcop care reprezenta Biserica şi discutau în cele din urmă problema avortului. Oamenii aduceau întotdeauna situaţia limită: Bine Înalt Preasfinţite, să zicem că suntem de acord cu dvs., dar, totuşi, când medical constatăm că pruncul ar fi un risc major pentru mamă, ce să facem? Întâi a spus Preasfinţitul: Haideţi, totuşi, să nu discutăm despre situaţiile limită, să le luăm pe celelalte şi după ce le rezolvăm şi rămâne numai asta, o rezolvăm şi pe asta. Dar ce credeţi, le-au rezolvat? Nu le-au rezolvat. Făceau ce făceau şi se întorceau la această problemă pentru că pentru ei era asul. Era asul din mânecă, îl scoteau, pac! pe masă. Atunci Preasfinţitul, ca să le închidă discuţia, zice:

Vă dau un exemplu. Acum şaizeci de ani aproximativ, o mamă, la primul ei copil, primeşte de la medic înştiinţarea că menţinerea sarcinii şi naşterea acelui copil înseamnă nouăzeci la sută sacrificiul mamei. Deci un mare risc ca mama să moară. Închipuiţi-vă, zice, ce a însemnat pentru o tânără mamă la primul copil. Nu s-a încrezut într-un doctor, s-a mai dus şi la alt doctor, aceeaşi constatare, alt doctor şamd. Nici o şansă de nicăieri. Mama însă, cu credinţă a zis: Ce o vrea Dumnezeu. Mama a murit la optzeci şi ceva de ani acum câţiva ani, iar copilul este cel care vă vorbeşte… şi s-a încheiat emisiunea .
Adică măsura lucrurilor nu este omul, ci este Dumnezeu. Cât am fi noi de… tocmai că logica noastră se loveşte de multă neputinţă în faţa lui Dumnezeu."

Sursa Parintele Constantin Coman- Despre familie, 1994
Foto OrthPhoto.net

2 comentarii:

Sorin M. spunea...

Din cand in cand pe blogul meu personal, mai lansez cate un concurs. Ultimul dintre ele a ajuns la final. Daca timpul va permite, m-ar onora sa va regasesc printre cei ce vor juriza acest concurs de aici

Va multumesc!

Ramona spunea...

Multumesc, Sorin.
Ma vad nevoita sa iti marturisesc ca mie nu-mi plac concursurile, ori de ce fel ar fi ele. Ma iarta, deci, ca nu voi participa la jurizare.