Treceți la conținutul principal

Daca spui ca il iubesti, lasa-l sa plece, da-i voie sa fie liber

Unei tinere care iubea prea mult si suferea în urma despărțirii de iubitul ei

Draga fetita
Tu acum plângi după ceva ce ai pierdut. Plângi atât cât simți nevoia sa-ți plângi durerea si pe urma stai un pic si gândește-te la tine, la viata ta. Cum îl vezi tu pe Dumnezeu ?
Dumnezeu nu e un tonomat de împlinit dorințe, nu da buzna în viata omului si nu îl dirijează ca pe un robot sau ca pe un obiect asa cum am dori noi, uneori. Dumnezeu te iubește si pe tine si te lasă sa alegi în mod liber sa Il iubești pe El. Asa cum, de altfel, îl iubește si pe acel băiat de care vorbești tu, si ii respecta si lui libertatea sa iubească pe cine dorește. Daca spui ca îl iubești, lasă-l sa plece, da-i voie sa fie liber. Respecta-i libertatea. Dragoste cu sila nu se poate. Nu poți spune cuiva : « iubește-ma! » si acela sa se execute la ordin!
Tu acum ai nevoie sa vindeci rana făcută prin « vreau » si prin « de ce » si sa fii acum responsabilă de alegerile tale. E foarte greu, știu cum e sa fii sub tirania lui "vreau", dar cu ajutorul Domnului poți ieși de aici și sa fii libera cu adevărat.

Daca îți dorești sa fii fericita, alege sa fii cu Hristos în viata ta. Când îl punem pe Dumnezeu pe primul plan în viata noastră, nu ne mai poate întrista nimic din lumea asta, nici faptul ca ne părăsește cineva, nici faptul ca nu avem tot ce ne dorim. Umple-ți inima cu iubirea lui Dumnezeu si asa vei avea bucurie. Bucuria va atrage ca un magnet pe cei din jur si într-o zi cineva se va îndrăgosti de tine văzând bucuria izvorând din chipul tău. In schimb, când punem un om pe primul loc în viata noastră si ii ridicam un piedestal, îl sufocam cu dorința noastră de iubire și acesta nu rezista. In momentul în care alege sa plece, va lasă un gol în sufletul nostru care nu va putea fi umplut cu nici un surogat de iubire. Unica iubire care poate umple acel loc este Dumnezeu. Acesta e si numele Sau, « Dumnezeu este IUBIRE ».
Cand Il vei vrea pe Domnul, când vei cauta Împărăția Lui, toate celelalte se vor adăuga ție.
Durerea asta pe care o simți e semn ca mergi pe o cale dureroasa si e cazul sa te întorci din drum. Oprește-te acum din cale asta si ia-o pe cea buna. Alege Calea cea buna.
Ramona Pop

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.