Treceți la conținutul principal

Dragostea care ne smintește - O carte pe care as dori sa o vad reeditata

"Ne smintim pentru ca preotul cutare e nevrednic, dar Dumnezeu il rabda. Ne smintim ca femeia cutare a fost lasata la impartasanie, desi noi stim ca a facut avort. In sfarsit, ne smintim ca Dumnezeu e bun si milostiv. De fapt, daca stam bine sa ne gandim, singurul lucru care ne sminteste este dragostea, dragostea pe care Dumnezeu o revarsa asupra altor oameni, pe care noi ii socotim nevrednici.
Mi-am dat seama ca toata viata noastra nu facem decat sa-i reproșăm Domnului, asa cum au facut-o lucratorii viei din pilda evanghelica, faptul ca El le da si celor din al 11-lea ceas la fel ca noua, dar parca chiar mai mult.
Am adunat in aceasta carte oameni si intamplarile lor, oameni "anonimi": puscariasi, vagabonzi, cersetori, pur si simplu oameni, intr-un fel de "pateric de strada", pentru a pune inainte taina dragostei lui Dumnezeu, taina omului."
Dragostea care ne smintește - Pr. Savatie Baştovoi

Comentarii

Dana a spus…
Multumesc ca mi-ai amintit!
Mariana a spus…
O cartulie minunata despre iubirea lui Dumnezeu fata de oameni, netrecuta prin filtrul niciunui interes, afara poate de acela de a ne mantui...
La fel de mult mi-a placut "O pogorare la iad".
Ramona a spus…
Doamne, ajuta, Dana!
Ramona a spus…
Mariana, îmi place cum i-ai spus, o carte "despre iubirea lui Dumnezeu fata de oameni".
Am cautat-o mult, dar nu se mai găsește, și e atât de necesara! La noi la biblioteca județeană știu ca este un exemplar sau doua- de acolo am luat-o mai demult-, dar as dori sa o am la mine în biblioteca, sa o citesc/recitesc de câte ori simt nevoia.
Tare m-as bucura sa fie reeditata.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.