Treceți la conținutul principal

Câtă vreme vei dori să nu fi trăit ce ai trăit, nu scapi de suferință, iar suferința aceea e „rea”, nu e spre Viață, ci spre moarte

Dragă măicuță Siluana,
Am nevoie de o „merindă” duhovnicească. Care e starea de predare a durerii lui Dumnezeu. Că eu o predau, dar întradevăr mai vin reproșuri. Aș dori din nou să fiu copil, să trăiesc frumos copilăria, aș dori să dau timpul înapoi, cam asta e reproșul subtil.
Să Îl întreb cum ați spus: Cum să ies din acest blestem?
Îmi imaginez că starea de predare este să simți bucurie în suflet după ce i-ai arătat lui Dumnezeu acestea. Dar eu nu ajung acolo Măicuță... ufff.
Întradevăr simt durere, dar nu ajung să simt bucurie. Poate o ușurare a durerii... sau de fapt o înăbușire... chiar nu știu. Ufffff...
Cu multă nerăbdare la răspunsul dumneavoastră,
Copilul rănit
*
Dragul meu Copil,
Câtă vreme vei dori să nu fi trăit ce ai trăit, nu scapi de suferință, iar suferința aceea e „rea”, nu e spre Viață, ci spre moarte. De ce e „rea” suferința pe care o trăiești când ți-ai dori să fii din nou copil și să trăiești frumos? Pentru că îți risipește energia vieții pe dorințe imposibil de împlinit. Dorința e rea, nu durerea. Și e rea și pentru că, în fapt, e o ținere de minte a răului îndurat și o readucere a lui în amintire ori de câte ori ai nevoie să-ți scuzi pornirile sădite atunci, de abuzatori, în tine. Acel rău nu mai e prezent și e ireversibil. Dar, iată, cu el cu tot, tu ai clipe de bucurie, de plăcere, de satisfacții, de împliniri. Doar că acestea sunt otrăvite sau imediat stinse de deprinderile „rele” care se formează ca „antidot” la durerea de a nu putea schimba trecutul. Citește atent cuvântul Sfântului Naum și vei înțelege multe.
Ce avem nevoie să predăm lui Dumnezeu este durerea, care e o simțire prezentă și așteptarea ca Dumnezeu să o schimbe, să o vindece, să o transforme în naștere din nou, și nu să schimbe trecutul. Ce se va schimba oferind lui Dumnezeu ce ai, este că vei avea ce nu ai încă: eliberarea de tot ce a întrupat trecutul dureros în tine. Și asta o vei putea face numai dacă accepți tot ce ți s-a întâmplat și oferi lui Dumnezeu tot ce simți ca să-ți vindece simțirea și rănile. Asta e ce facem în sesiunea opt.
Vei simți libertatea de a-ți trăi viața frumos, în afara acestui blestem, și de a te bucura de ce ai acum! Așa vei face loc celor pe care le vei avea mâine!
Oare, înțelegi ce spun?
Cu rugăciune și încredere,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.